یک شبکه آمریکایی در گزارشی به نقل از یک منبع مطلع از مذاکرات هستهای نوشت که در صورت حصول توافق نهایی، رفع تحریمها اعلام میشود اما اجرای آن به اجرای تعهدات ایران موکول میشود.
![]() به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، شبکه خبری سیانان روز شنبه در گزارشی با موضوع مذاکرات هستهای ایران و گروه موسوم به 1+5، مدعی شده است که در صورت حصول توافق هستهای، برداشته شدن تحریمها اعلام میشود، اما اجرای آن به بعد از اجرای تعهدات ایران موکول میشود. در حالی که خبرگزاری آسوشیتدپرس در گزارشی به نقل از منابع دیپلماتیک از رسیدن ایران و گروه ۵+۱ به توافق مقدماتی درباره رفع تحریمها خبر داده(+)، یک شبکه آمریکایی از منوط بودن رفع تحریمها به اجرای تعهدات تهران خبر داده است. سیانان در گزارشی درباره مذاکرات هستهای ایران و ۵+۱ به نقل از یک منبع که مستقیما با مذاکرات درگیر است، مدعی شد: «طرفها در موقع امضای توافق اعلام خواهند کرد که تحریمها رفع خواهند شد تا به ایران اجازه دهند در کشور خود ادعا کنند آنها رفع فوری تحریمها را بدست آوردند». در ادامه ادعای این شبکه آمریکایی آمده است: «تحریمها فقط به مروز زمان و موقعی که ایران به تعهدات مختلفش عمل کند برداشته خواهند شد و این موضوع به غرب اجازه میدهد تا همچنان بر تعهدش مبنی بر رفع مشروط تحریمها باقی بماند». این ادعا در حالی مطرح شده که تهران همواره بر رفع تحریمها تاکید داشته و در همنی ارتباط خبرگزاری اسپوتنیک روسیه در گزارش داد که که تیم مذاکره ایران به ۵+۱ تاکید کرده که مخالف رفع تدریجی تحریمها است و اینکه همه تحریمها باید فورا پس از امضا توافق رفع شوند. :: موضوعات مرتبط: سیاسی , علمی وفن آوری , امنیتی , بین الملل , , :: برچسبها: ایران مقتدر , انرژی صلح آمیز هسته ای , نوشته شده در 8 / 4 / 1394
به گزارش خبرنگار انرژی هستهای خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) اعزامی به وین، برنامه جامع اقدام مشترک" شامل یک متن اصلی و پنج ضمیمه است که در مجموع حدود 60 صفحه را شامل میشود. چارچوب برنامه جامع اقدام مشترکعلاوه بر متن اصلی که حدود 20 صفحه است توافق دارای پنج ضمیمه است که شامل جزییات اقدامات هستهای، تحریمها، همکاریهای صلحآمیز هستهای، کمیسیون مشترک بین ایران و 1+5 و برنامه اجرایی و عمل میشود. هنوز مشخص نیست که پنجمین ضمیمه یعنی برنامه عمل و اجرا در چارچوب توافق میآید یا جداگانه که این موضوع همچنان محل بحث است. پیشنویس توافق همچنان با پرانتزهایی که به لحاظ محتوایی مهم هستند، تهدید می شود. در روزهای گذشته برخی مقامات 1+5 از جمله سرگئی ریابکوف، نماینده روسیه در مذاکرات از پیشرفت 90 درصدی نگارش متن خبر دادند. با وجود پیشرفتهای صورت گرفته و کاهش پرانتزها هنوز موضوعاتی در پرانتز هستند که میتوانند یک درصد باقی ماندهای باشند که 99 درصد به دست آمده دیگر را به خطر بیندازند. پیشنویس توافق بر اساس راه حلهای به دست آمده از لوزان نگارش و در حال تکمیل است. برای برخی موضوعات در مذاکرات لوزان راه حلی پیدا نشد و متاسفانه آمریکاییها و برخی کشورهای دیگر گروه 1+5 از برخی راه حل هایی که در لوزان به دست آمد عقبنشینی کردند. این مساله در عمل موجب شد تا بخش مهمی از زمان مذاکرات که باید به نگارش متن و حل معدود موضوعات باقی مانده اختصاص مییافت صرف بررسی مسایلی شود که ماهها بر سر آنها وقت صرف شد. تحقیق و توسعه، دسترسی به مراکز هستهای و غیر هستهای و تعداد سانتریفیوژهای سایت فردو که ظاهرا آمریکاییها لوزان (2) را ترک نکرده بر سر آن دبه درآورده، از این جمله هستند. :: موضوعات مرتبط: سیاسی , امنیتی , بین الملل , , :: برچسبها: انرژی صلح آمیز هسته ای , مذاکرات 1+5 , بازرسی از مراکز نظامی , خط قرمز ایران , نوشته شده در 8 / 4 / 1394
یک عضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی از ارسال پیام هستهای باراک اوباما به مقامات کشورمان در روزهای اخیر خبر داد. به گزارش ایسنا، روزنامه همشهری نوشت: در حالی که تنها دو روز تا پایان ضربالاجل برای رسیدن به توافق هستهای میان ایران و گروه 1+5 باقی مانده، محمدجواد ظریف مسئول تیم مذاکرهکننده ایران که در وین به سر میبرد گفته است حاضر نیستیم کیفیت توافق را فدای زمان کنیم. اما در طرف مقابل عطش و نیاز دولت آمریکا برای رسیدن به توافق هستهای را میتوان از پیام محرمانه باراک اوباما به مقامات ایرانی قبل از مذاکرات وین دریافت. در چنین شرایطی یک عضو هیأت رئیسه مجلس در گفتوگو با همشهری از پیام هستهای اوباما در روزهای اخیر به مقامات کشورمان خبر داد. مهرداد بذرپاش گفته اخیرا یکی از سران کشورهای همسایه پیامی از سمت رئیسجمهور آمریکا برای مقامات کشورمان آورده بود. این نماینده مجلس به محتوای هستهای این پیام اشاره کرده اما به جزئیات بیشتری درخصوص پیام محرمانه رئیسجمهور آمریکا اشاره نکرد. آنچه پیداست آخرینبار و پیش از آغاز دور نهایی مذاکرات حیدرالعبادی نخستوزیر عراق بود که در خردادماه به تهران آمد و با مقامات کشورمان و رهبر معظم انقلاب دیدار کرد. العبادی پیش از سفرش به تهران به آمریکا سفر کرده بود. باراک اوباما در سفر اخیر نخستوزیر عراق به ایالات متحده و همچنین در حاشیه اجلاس G-7 در آلمان که خردادماه برگزار شد با حیدر العبادی نخستوزیر عراق دیدارهای دوجانبهای داشته است. مقامات وزارت خارجه کشورمان از جمله یک منبع آگاه در میز عراق وزارت خارجه درباره این خبر اظهار بیاطلاعی میکند. به این ترتیب این پنجمین پیام محرمانه رئیسجمهور فعلی آمریکا به مقامات ایران است که رسانهای میشود. رهبر معظم انقلاب در دیدار اخیرشان با کارگزاران نظام با اشاره به نیاز آمریکا به توافق به چگونگی آغاز مذاکرات با آمریکا بر سر موضوع هستهای اشاره کردند و گفتند: «در دولت سابق، یک نفر از محترمین منطقه بهعنوان واسطه به دیدارما آمد و به صراحت گفت رئیسجمهور آمریکا از او خواهش کرده که به تهران بیاید و درخواست آمریکاییها برای مذاکره را مطرح کند. آمریکاییها به این واسطه گفته بودند میخواهیم ضمن شناخت ایران بهعنوان قدرت هستهای، مسأله هستهای را حل و فصل کنیم و تحریمها را ظرف شش ماه برداریم؛ البته ما به آن واسطه گفتیم به آمریکاییها و حرفهایشان اطمینانی نداریم، اما با اصرار آن واسطه، قبول کردیم که این مسأله را یکبار دیگر امتحان کنیم و مذاکرات شروع شد.» :: موضوعات مرتبط: سیاسی , امنیتی , بین الملل , , :: برچسبها: ایران , آمریکا , انرژی صلح آمیز هسته ای , نوشته شده در 6 / 4 / 1394
|
|
|
به گزارش خبرنگار مهر،اخیرا ویکی لیکس ٦٠ هزار سند از وزارت خارجه عربستان منتشر کرده است که رفته رفته با آشکار شدن محتوای این اسناد مشخص شد که اغلب این اسناد مربوط به ایران و تلاش سعودی ها برای ایجاد اخلال و فتنه انگیزی در کشور است.
اسنادی که هاآرتض در گزارشی در این خصوص می نویسد : اغلب اسنادی که ویکی لیکس اقدام به انتشار آنها کرده مربوط به ایران است و در آنها به صراحت آمده که عربستان در پی براندازی حکومت در ایران است و در این راه از ابزارهایی همچون ارتباط با چهره های مخالف و شبکه های اجتماعی همچون فیسبوک و توئیتر استفاده می کند.
انتشار اسنادی از وزارت خارجه عربستان مبتنی بر ارتباط عطاءالله مهاجرانی وزیر دولت اصلاحات با عربستان نمونه ای از این فتنه انگیزی ها است. اسنادی که بیانگر توطئه سیاه این کشور برای جذب عناصر خود فروخته برای ضربه زدن به نظام جمهوری اسلامی و جلوگیری از نفوذ ایران در منطقه است.
هرچند در طول بیش از سه دهه از پیروزی انقلاب اسلامی تمامی نقشه های شوم ایادی استکبار یک به یک با بصیرت، دینداری، حضور به موقع مردم و مسئولان نقش بر آب شده اما باز خیال شوم دشمنان نظام جمهوری اسلامی هر بار رنگ و لعاب دیگری به خود می گیرد، رنگ و لعابی که پشت آنها جز نیات شوم استکباری و ایادی دست نشانده آنان یعنی کشورهای مرتجع منطقه چیز دیگری نیست.
در بخشی از اسناد محرمانه عربستان سعودی که مربوط به تلاش برای براندازی در ایران است آمده که باید از چهره های مخالف ایران که در کشورهای دیگر زندگی می کنند حمایت شود، آنها را به ریاض دعوت کرد و با حمایت از آنها این افراد را ترغیب به راه انداختن سایت های آنلاین در راستای هدف براندازی کرد.
|
|
به گزارش خبرنگار مهر، عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور جمهوری اسلامی ایران با محمد الشعار وزیر کشور سوریه صبح امروز در محل وزارت کشور دیدار و گفتگو کردند.
عبدالرضا رحمانی فضلی پس از این دیدار در نشست مطبوعاتی مشترک با همتای سوری خود در جمع خبرنگاران گفت: جلسه ای که امروز با وزیر کشور برادر و دوست سوریه داشتیم، در خصوص موضوعات دوجانبه در حوزه امنیت داخلی، نحوه همکاری و گسترش فعالیت های دوجانبه در حوزه دستگاههای مربوط به امنیت داخلی، انتقال تجربیات، مبارزه با تروریسم، مواد مخدر و همچنین بحث قاچاق انسان و همکاری های مرزی برای تقویت تجارت گفتگو شد.
وی ادامه داد: با توافقی که هر دو طرف دارند، مقرر شد معاون های امنیتی دو کشور در خصوص عملیاتی کردن این توافقات فعالیت های خود را آغاز کنند.
رحمانی فضلی همچنین از برگزاری اجلاس سه جانبه میان ایران، سوریه و عراق خبر داد و گفت: این اجلاس در بغداد برگزار خواهد شد.
|
|
به گزارش خبرگزاری مهر، به نقل از صداو سیما محمد جواد ظریف پس از ورود به لوکزامبورگ درباره روند نگارش متن توافقنامه نهایی هستهای با اشاره به تلاش تیم مذاکرهکننده ایران بعد از گفتگوهای لوزان اظهار داشت: همچنان اختلافاتی باقی مانده است که برخی فنی و برخی هم سیاسی است؛ با این حال تلاش میکنیم در اولین فرصت، کار را به اتمام برسانیم.
وی در ادامه با تاکید بر اینکه اهمیت دستیابی به توافق خوب و مناسب بیشتر از چند روز دیر یا زود شدن است، به دیدارهای امروز خود در لوکزامبورگ اشاره کرد و گفت: در ملاقات با مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و وزرای امور خارجه سه کشور آلمان، فرانسه و انگلیس، درباره آخرین وضعیت مذاکرات و چگونگی دستیابی به توافق نهایی و ضرورت اقدام مشترک برای اینکه کار در آینده امکانپذیر شود، گفتگو خواهد کرد.
وزیر امور خارجه کشورمان افرود: در دیدارهای امروز درباره موضوعات منطقهای از جمله بحران یمن و اوضاع سوریه و افراطیگری در منطقه گفتگو خواهیم کرد.
|
|
خبرگزاری فارس ـ سجاد اسلامیان: این روزها واژه ترکیبی «منافع ملی»، یکی از واژگانی است که بیش از هر زمان دیگری در افواه مردم و مسئولان کشور میچرخد چراکه این روزها در آستانه توافقات هستهای نوع و نحوه تامین «منافع ملی» از اهمیت بالایی برخوردار شده است.
اما این روزها از میان دو کلمه «منافع» و «ملی» بیشتر به کلمه «منافع» پرداخته میشود که البته ضروری است چون این روزها نکته حیاتی آن است که به چه روشی میتوان این «منافع» را تامین کرد.
اما از طرف دیگر کلمه «ملی» در ترکیبواژه «منافع ملی» برای بسیاری تنها یک مضافالیه زاید برمنافع است که اهمیت آنچنانی ندارد.
برخی این روزها چون ایام فتنه 88، اگر مردمی از شهرهای بزرگ تا شهرهای کوچک و روستاهای کشور پای فیلمهای هستهای عمار از مسائل هستهای آگاه شوند و درباره مذاکرات اظهارنظر کنند یا تظاهرات کنند میگویند این افراد حق ندارند در این باره سخن بگویند.
حتی معتقدند نباید اجازه داده شود که عدهای هنرمند در این باره اظهار نظر کنند و بهتر است به کار فرهنگی و هنریشان بپردازند چراکه به گفته یک سایت «کارشناس برای نقد مذاکرات به اندازه کافی هست، شما به بازی بپردازید!»
این دقیقا اتفاقی است که برای هنرمندانی افتاده است که علاوه بر حمایت از تیم مذاکرات هستهای تنها و تنها بر منافع ملیشان تاکید کرده و سخن میگویند اما عدهای همین را برنمیتابند.
مرضیه برومند میگوید: غیرت من اجازه نمیدهد خارجیها از مراکز نظامیمان بازرسی کنند؛ جلیل سامان میگوید: نگرانم که مساله هستهای تنها بهانهای برای غرب باشد؛ پوران درخشنده میگوید: بازرسی غربیها از مراکز نظامی توهین به غرور و حیثیت ملی است و امین زندگانی میگوید: هیچ کشوری حاضر نمیشود کسی از مراکز نظامیاش بازدید کند.
در حقیقت کلمه «ملی» در واژه ترکیبی «منافع ملی» به معنای آن است که ملت صاحب این منافع است و این ملت است که نوع «منافع ملی» را تعیین میکند.
به معنا دیگر این ملت اعم از شهری و روستایی و هنرمند هستند که اگرچه نمایندگانی تعیین کردهاند که با روشهای مناسب از منافع آنها حفاظت و تامین کنند اما همین ملت هستند که ماهیت منافع و حدود و ثغور آن را تعیین میکنند.
اما گویا عدهای برای ملت این حق را قائل نیستند و معتقدند تعیین حدود و ثغور «منافع ملی» در اختیار بخشی خاصی است که تنها و تنها آنها میتوانند در این باره اظهار نظر کنند که عملا این تفکر به معنای تخصص زدن به «منافع ملی» است که آن را تبدیل به «منافع خصوصی» میکند.
به نظر میرسد این همان رفتاری است که پس از سخنان مقام معظم رهبری صورت گرفت؛ سخنانی در جمع مداحان اهلبیت(ع) در تاریخ 20 فروردین مبنی بر اینکه «... من به خود مسئولین هم این را گفتهام همین چند روز؛ مسئولین باید بیایند مردم را و بخصوص نخبگان را از جزئیّات و واقعیّات مطّلع کنند؛ ما چیز محرمانه نداریم...»
| |
وب : | |
پیام : | |
2+2=: | |
(Refresh) |
|