<تنش بی‌سابقه در روابط عربستان و آمریکا
پیغام مدیر :
با سلام خدمت شما بازديدكننده گرامي ، خوش آمدید به سایت من . لطفا براي هرچه بهتر شدن مطالب اين وب سایت ، ما را از نظرات و پيشنهادات خود آگاه سازيد و به ما را در بهتر شدن كيفيت مطالب ياري کنید.
بازدید : 1328
نویسنده : کامران وزیری
  
منابع خبری در واشنگتن از بروز تنش بی‌سابقه در روابط بین آمریکا و عربستان سعودی به دلیل کاهش حمایت‌های آمریکا از معارضین سوریه خبر داد.
 
خبرگزاری فارس: تنش بی‌سابقه در روابط عربستان و آمریکا/ خشم ریاض از واشنگتن در کاهش حمایت از مخالفان سوری 
به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از الاوسط نیوز، یک منبع آگاه در واشنگتن گفت که عربستان سعودی به دلیل دست کشیدن آمریکا از جایگاه رهبری برای رهایی از حکومت «بشار اسد» و عدم ارائه کمک‌های نظامی و آموزشی مطلوب به معارضین میانه‌رو سوریه و نیز عدم بمباران سوریه پس از حملات شیمیایی در الغوطه، احساس ناامیدی می‌کند.

بر اساس این گزارش، آمریکا نه تنها به اسد اجازه داد تا به نیروهای شورشی ضربه بزند بلکه از طریق توافق بر سر تخریب زرادخانه شیمیایی، جایگاه خود در جهان را به عنوان رهبر معتبر تقویت کرد.

این در حالی است که «جان کری» وزیر خارجه آمریکا، همکاری نظام سوریه با بازرسان بین‌المللی و مسئولیت‌پذیری آنها در تحویل سلاح‌های شیمیایی را ستود.

به گفته این منبع، عوامل زیادی در بروز تنش بین آمریکا و عربستان سعودی دخیل است که در درجه نخست وضعیت معارضین سوریه و آب شدن یخ روابط بین واشنگتن و تهران است و همه این عوامل باعث شد ریاض با عضویت در شورای امنیت سازمان ملل مخالفت کند.

این منبع همچنین افزود که مخالفت عربستان با سخنرانی در شصت و هشتمین دور مجمع عمومی سازمان ملل در ماه گذشته، پیام اعتراضی به آمریکا به دلیل دست کشیدن این کشور از حمایت از معارضین و روی آوردن به سمت ایران بود.

این منبع همچنین گفت که کری روز دوشنبه آینده(21 اکتبر) به «سعود الفیصل» همتای سعودی خود موافقت واشنگتن با مشارکت ایران در کنفرانس ژنو 2 را اعلام خواهد کرد که در واقع به منزله ریختن نمک بر روی زخمی‌های سعودی‌هاست.


:: موضوعات مرتبط: سیاسی , ,
:: برچسب‌ها: جادوی حماسه , آمریکا , آل سعود ,



بازدید : 1325
نویسنده : کامران وزیری
 

 رئیس جمهور آمریکا در نطق هفتگی خود تصریح کرد که مردم آمریکا از دست تصمیم گیران سیاسی در این کشور خسته شده اند.

 به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از "سی ان ان" ، "باراک اوباما" رئیس جمهور آمریکا در نطق هفتگی خود خطاب به مردم آمریکا با اشاره به حوادث دو هفته گذشته این کشور و تعطیلی بخشی از دولت فدرال گفت: این اولین بار نیست که این کشمکش ها برنده ای نداشت.

وی با اذعان به فرسودگی مردم آمریکا و خستگی آنها از سیاست بازی های دو حزب عمده این کشور گفت: در ماجرای طولانی شدن کشمکش ها بر سر تعیین سقف بدهی و تعطیلی بخشی از دولت ، این اولین بر نیست که هیچ گروهی برنده نشده است.

وی با اشاره به زیان مردم امریکا از این کشمکش ها گفت: در زمانی که اقتصاد ما نیاز به رشد و ایجاد شغل دارد بحران ساختگی در دو هفته گذشته واقعا به رشد اقتصادی و ایجاد شغل در آمریکا آسیب رساند.

اوباما در ادامه گفت: نارضایتی ها و فرسودگی های شما از آنچه که در واشنگتن می گذرد کاملا قابل فهم است و هرگز تا این حد بالا نبوده است.

وی در ادامه بدون اشاره به نقش جمهوری خواهان در این کشمکش ها به برنامه های آتی خود پرداخت و از کنگره آمریکا که اکثریت آن در دست جمهوری خواهان است خواست تا به بودجه ای که موجب رشد اقتصادی آمریکا خواهد شد رای دهند و همچنین به سمت اصلاح قانون مهاجرت حرکت کنند.


:: موضوعات مرتبط: سیاسی , ,
:: برچسب‌ها: آمریکا , اوباما ,



بازدید : 1615
نویسنده : کامران وزیری
  
26 مهرماه سال 1359 کمتر از یک ماه بعد از تجاوز رژیم عراق به خاک ایران، محمد علی رجایی رئیس جمهور وقت ایران حین سخنرانی در اجلاسیه سازمان ملل پای برهنه خود را روی میز گذاشت تا آثار شکنجه دوران ستمشاهی را به حضار نشان دهد.
 

مجله مهر: اولین حضور ایران در سازمان ملل در مهرماه سال 59 رقم خورد. هیات ایرانی به مرکب از محمد علی رجایی، رئیس جمهور، بهزاد نبوي وزير مشاور در امور اجرايي، گودرز افتخار جهرمي از حقوقدانان مطرح کشور، چهار خبرنگار و فيلمبردار از صدا وسيما و خبرگزاري پارس عازم نيويورك شد تا در مورد جنگ ايران و عراق در سازمان ملل متحد و شوراي امنيت به گفت‌و‌گو بنشينند.
آن زمان مصادف به ماجرای گروگان گیری و تسخیر سفارت لانه جاسوسی هم بود و قرار بود دو هفته بعد انتخابات ریاست جمهوری آمریکا هم برگزار شود. انتخاباتی که پیوند عجیبی با حل ماجرای گرونگایری هم داشت. در همان مقطع کورت والدهایم دبیرکل وقت سازمان ملل از طرف جیمی کارتر رئیس جمهور وقت آمریکا ماموریت یافته بود تا با شهید رجایی و هیات ایرانی درباره ماجرای گروگان های آمریکایی گفت وگو کند و در صورت امکان مقدمات دیداری بین هیات ایرانی و هیات آمریکایی را فرام آورد. والدهايم اصرار می کند که دولت امريكا علاقه‌مند به حل مسائل است و هر چهار شرطي را كه امام گفته‌اند حاضرند قبول كنند و از من خواسته‌اند كه شخصاً اين مسئله را به عرض شما برسانم.  رجایی پاسخ می دهد که مجلس هنوز نظر خود را نداده است ولي من به عنوان دولت سعي مي‌كنم در اولين فرصت اقدامات لازم را بكنم.  قصد من از شركت در شورا، طرح مسئله تجاوز عراق بود. من در اين رابطه به اينجا آمده‌ام نه براي طرح مسائل ما با امريكا.
او می گوید: همانطور كه خبر داريد مجلس شوراي اسلامي دراين باره در حال طرح و بحث است و بزودي نظر كشور ما نسبت به اين مسئله اعلام مي‌شود.

"

روزنامه کیهان در خبری که همان روز به نقل از خبرگزاری پارس به چاپ رسانده بود، نوشت: «محمدعلی رجایی نخست وزیر جمهوری اسلامی ایران در ساعت یک و چهل و پنج دقیقه بامداد امروز ۲۶ مهر ۵۹ بوقت تهران در جلسه شورای امنیت سازمان ملل پیرامون جنگ ایران و عراق سخنان مبسوطی ایراد نمود. بر اساس همین گزارش اجلاس شورای امنیت سازمان ملل متحد با ریاست نماینده شوروی در سازمان ملل در ساعت شش و پانزده دقیقه بوقت نیویورک آغاز به کار کرد. قبل از ایراد سخنرانی، محمدعلی رجایی به مدت یک ساعت و نیم با والد‌هایم دبیرکل سازمان ملل ملاقات و گفت‌و‌گو نمود.»

رجایی در آن اجلاس به درخواست آمریکایی ها برای مذاکره درباره ماجرای گروگان گیری پاسخ مفنی داد؛ به سخنرانی خود درباره تجاوز عراق به خاک ایران پرداخت؛ کفش های خود را از پا کند و آثار جنایات ستمشاهی را به حضار نشان داد و فریاد زد: رژیم بعث عراق به خاطر نقض عهد و تجاوز به جمهوری اسلامی ایران باید اعتراف کند که یا ضد انسانی تصمیم می‌گیرد و یا به دستور اربابان ابرقدرت جهانی‌اش، نه به قصد «اصلاح مرز‌ها» بلکه برای «نابودی انقلاب اسلامی» دست به چنین اعمال جنایتکارانه، جنو‌ن‌آمیز و در عین حال ابلهانه‌ای زده است.
شهید رجایی از فرصت پیش آمده در سازمان ملل استفاده کرد تا ظلمی را که سال ها از جانب رژیم پهلوی به ملت ایران روا شده بود به گوش جهانیان برساند. ایشان در این سخنرانی با برشمردن دلایل آغاز جنگ علیه ایران و اهداف صدام از این حمله، از سکوت جامعه جهانی در قبال جنگ به شدت انتقاد کرد. او همچنین ضمن تقبیح نظام حاکم بر جهان، در حین سخنرانی پای برهنه خود را روی میز گذاشت و با نشان دادن آثار شکنجه در زندان‌های دوران شاه، حمایت دولت آمریکا از شاه را مورد انتقاد قرار داد. این اقدام شهید رجایی، از اتفاقات کم‌سابقه در سازمان ملل بود.

کمتر از یک ماه بعد در آمریکا کارتر مستاصل از حل مساله گروگان ها، نتیجه انتخابات را به ریگان باخت تا بعدها اعلام کند که انتخابات را به امام خمینی (ره) باخته است نه به ریگان.
 


:: موضوعات مرتبط: سیاسی , فرهنگی و اجتماعی , ,
:: برچسب‌ها: ایران , رئیس جمهوری , شهیدرجایی , انتخابات آمریکا ,



بازدید : 1691
نویسنده : کامران وزیری

  aa-23.jpg

ترکیه گزارش یک روزنامه آمریکایی مبنی بر این که آنکارا یک شبکه جاسوسی اسراییلی را که در داخل خاک ایران فعال بود به تهران معرفی کرده است، انکار کرد.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، روزنامه واشنگتن پست اخیرا گزارش داد که دولت رجب طیب اردوغان، نخست‌وزیر ترکیه سال میلادی گذشته در گفت‌وگو با مقامات اطلاعاتی ایران هویت بیش از 10 ایرانی را که در ترکیه با ماموران موساد ارتباط برقرار کرده بودند به مقامات ایران اعلام کرد.

به گزارش شبکه خبری الجزیره، احمد داوود اوغلو، وزیر امور خارجه ترکیه روز پنج‌شنبه گفت که این ادعاها «هیچ‌گونه پایه و اساسی ندارند».

او تاکید کرد که رییس مرکز اطلاعاتی ترکیه و دیگر مقامات امنیتی این کشور تنها به دولت ترکیه و پارلمان این کشور گزارش می‌دهند.

ادعاهای روزنامه واشنگتن پست، مقامات آنکارا را که پیش از این به خاطر گزارش روزنامه وال استریت ژورنال درباره این که واشنگتن نگران ارائه اطلاعات حساس توسط ترکیه به ایران بود حالت دفاعی گرفته بودند، عصبانی کرد.

برخی دیگر از مقامات ترکیه که خواستند نام‌شان فاش نشود مقاله واشنگتن پست را تلاشی برای بی‌اعتبار کردن ترکیه توسط آن دسته از قدرت‌های خارجی که از افزایش نفوذ ترکیه در خاورمیانه خشنود نیستند، توصیف کردند.

یک مقام ترک که به دلیل حساسیت این موضوع خواست نامش فاش نشود، گفت: ترکیه یک قدرت منطقه‌یی است و برخی کشورها از این مساله خوشحال نیستند. داستان‌هایی مانند این بخشی از یک جنبش کلی است.

رژیم صهیونیستی واکنشی به گزارش روزنامه واشنگتن‌پست نشان نداده است ولی مقامات این رژیم اردوغان را به اتخاذ موضع ضدصهیونیستی در سال‌های اخیر متهم کرده‌اند.

زیو الکین، معاون وزیر امور خارجه رژیم صهیونیستی از اظهارنظر درباره این گزارش خودداری کرد، ولی گفت که روابط با ترکیه «بسیار پیچیده» است.

وی در گفت‌وگو با رادیو اسراییل گفت: ترکیه یک تصمیم استراتژیک گرفته است تا مدیریت منطقه‌مان را در خاورمیانه به دست آورد و آن‌ها یک کارت ضداسراییلی را انتخاب کرده‌اند تا رهبری‌شان را تقویت کنند.

روابط ترکیه و رژیم صهیونیستی در سال 2010 رو به وخامت گذاشت، زمانی که کوماندوهای اسراییلی 9 فعال ترک را که در تلاش برای شکستن محاصره نوار غزه توسط رژیم صهیونیستی بودند، به قتل رساند.

به گزارش رویترز، واشنگتن‌پست در گزارشی که روز پنج‌شنبه منتشر کرد، مدعی شد که ترکیه تعمدا یک حلقه جاسوسی اسراییلی را در اوایل سال 2012 در داخل ایران لو داد و ضربه بزرگی به نهادهای اطلاعات جاسوسی رژیم صهیونیستی زد.


:: موضوعات مرتبط: سیاسی , امنیتی , ,
:: برچسب‌ها: ایران , ترکیه , رژیم صهیونیستی ,



بازدید : 1326
نویسنده : کامران وزیری
 
 رهبر ارتش المختار عراق با فراخواندن پادشاه بحرین به کناره‌گیری از قدرت، تاکید کرد: اگر سرنگونی آل‌خلیفه دشوار است، ادامه حضور آن در راس قدرت ناممکن است.
 
خبرگزاری فارس: ارتش المختار عراق، پادشاه بحرین را به کناره‌گیری از قدرت فراخواند

«واثق البطاط» رهبر ارتش المختار عراق در گفت‌وگو با خبرنگار در بغداد خبرگزاری فارسبا فراخواندن «حمد بن عیسی آل خلیفه»، پادشاه بحرین به کناره‌گیری از قدرت پیش از اینکه زمان آن بگذرد، تاکید کرد: اگر سرنگونی آل خلیفه دشوار است، ادامه حضور آن در قدرت محال است.

وی در توضیح این مطلب افزود: آل خلیفه اکنون فقط بر فرزندان و زنان خاندان حاکم، حکومت می‌کند و حمایت اشغالگر سعودی، ننگی برای آن است.

البطاط تصریح کرد: نظام حاکم بحرین با رویکردی طایفه ای، بین گروه‌های مختلف مردم، تبعیض قائل است و موضع خصمانه‌ای را در برابر اکثریت شیعه این کشور در پیش گرفته  به این ترتیب خود را کاملا از بحرینی ها جدا کرده است.

وی افزود: آل خلیفه با این کوته‌فکری که در پیش گرفته، ننگی برای تاریخ بحرین است و هرگز نمی‌تواند راه درست را پیدا و از خشم مردم نجات پیدا کند.

البطاط با بیان اینکه بحرین از شرق تا غرب و شمال و جنوب آن از نظر مساحت با یکی از نقاط عراق برابری نمی‌کند، از اینکه چطور یک دیکتاتور خونریز بر کشوری به این کوچکی حاکم شده است، ابراز شگفتی کرد

 


:: موضوعات مرتبط: سیاسی , ,
:: برچسب‌ها: عراق , جنبش مختار , بحرین , آل خلیفه , آل سعود ,



بازدید : 1166
نویسنده : کامران وزیری
 
 
هلاکت شمار دیگری از تروریستهای وابسته به کشورهای مختلف در لاذقیه و عملیات ارتش در مناطق مختلف سوریه از مهمترین اخبار آن به شمار می رود.
 

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از سانا، منابع نظامی سوری اعلام کردند: نیروهای ارتش سوریه طی عملیاتی در حومه لاذقیه شماری از تروریستهای اردنی،چچنی،ترکیه ای،مغربی،تونسی،داغستانی و لیبیایی را به هلاکت رساندند.

در استان حمص نیز نیروهای ارتش سوریه شانزده بمب کار گذاشته شده از سوی تروریستها را در جاده حمص-تدمر منهدم کردند.

منابع نظامی سوری همچنین از هلاکت تعدادی از تروریستها در عملیات ارتش سوریه در مناطق مختلف حمص خبر دادند.

در حومه ادلب نیز ارتش سوریه عملیاتی علیه تروریستها در مناطق مختلف انجام داد و تعدادی از آنها را به هلاکت رساند.

درحلب و حومه آن نیز ارتش سوریه عملیاتی علیه تروریستهایی که به ایستگاه حرارتی و زندان مرکزی حلب حمله می کردند انجام داد و دهها نفر از آنها را به هلاکت رساند.

منابع سوری اعلام کردند: در اثر حملات خمپاره ای تروریستها به حرستا در حومه دمشق تعدادی کشته و زخمی شدند.

این منابع از کشف ماسک های ضد گاز سمی و بیمارستان میدانی در منطقه البویضه که اخیرا به کنترل ارتش سوریه درآمده است به همراه مقادیری دارو و ادوات پزشکی خبر دادند.

منابع سوری همچنین به کشته شدن سرلشگر جامع جامع از مسئولان امنیتی دیرالزور در حمله تروریستها، زخمی شدن سه شهروند سوری در اثر حملات موشکی تروریستها به منطقه المزه،شلیک خمپاره به منطقه رکن الدین در شمال دمشق،زخمی شدن دو شهروند در اثر اصابت گلوله خمپاره در منطقه العباسیین در شرق پایتخت سوریه و هلاکت 30 تروریست داعش(گروه تروریستی موسوم به دولت اسلامی عراق و شام) در روستای قسطل در حومه عفرین در حلب اشاره کردند.


:: موضوعات مرتبط: سیاسی , ,
:: برچسب‌ها: سوریه،قربانی تروریسم ,



بازدید : 1879
نویسنده : کامران وزیری

سیدمهدی طالقانی با بیان اینکه آیت‌الله طالقانی بعد از اعدام بنیانگذاران سازمان و انشعاب سازمان بسیار متاثر شد، گفت: سازمان بعد از اعدام افرادی مانند حنیف‌نژاد و بدیع‌زادگان دچار انحراف شد و افرادی مانند مسعود رجوی نقش برجسته‌ای داشتند.

خبرگزاری فارس: رجوی آدم سیاسی‌کار فرصت‌طلبی بود/ انشعاب سازمان مجاهدین، آیت‌الله طالقانی را متاثر کرد

 

به گزارش خبرگزاری فارس، پیدایش‌ «سازمان‌ مجاهدین‌ خلق‌ ایران‌» در اواسط‌ دهه‌‌ 1340 معلول‌ شرایطی‌ است‌ که‌ رژیم‌ پهلوی‌ پس‌ از سرکوب‌ قیام‌ 15 خرداد و تبعید رهبر قیام‌ به‌ ترکیه‌ و سپس‌ عراق‌ و دستگیری‌ تعداد بی‌شماری‌ از مبارزان‌ و نخبگان‌ سیاسی‌ و مذهبی‌ و در بن‌بست‌ قراردادن‌ گروه‌ها و احزاب‌ آزادی‌خواه‌، دوران‌ جدیدی‌ از حکومت‌ استبدادی‌ و سرکوب‌گرانه‌ی‌ خود را آغاز کرد.

بنیان‌گذاران‌ سازمان‌ (محمد حنیف‌ نژاد، سعید محسن‌ و اصغر بدیع‌ زادگان‌)، قبل‌ از آن‌ عضو نهضت‌ آزادی‌ ایران‌ و از شاگردان‌ مرحومان‌ طالقانی‌ و بازرگان‌ به‌ شمار می‌آمدند. آنان‌ معتقد بودند که‌ در شرایط‌ جوّ خفقان‌ و انسداد سیاسی‌، خشونت‌ را باید با خشونت‌ پاسخ‌ داد و در برابر مشی‌ مسالمت‌آمیز و حرکت‌ قانونمند بایستی‌ مشی‌ مسلحانه‌ را در برابر رژیم‌ اتخاذ نمود. این‌ باور قبل‌ از آن‌ در آخرین‌ دادگاه‌ بازرگان‌ در سال‌ 1342، توسط‌ وی‌ به‌ رژیم‌ هشدار داده‌ شده‌ بود: ... ما آخرین‌ نفراتی‌ هستیم‌ که‌ در این‌ دادگاه‌ به‌ اتهام‌ سیاسی‌ محاکمه‌ می‌شویم‌ و اعتماد به‌ رژیم‌ داشته‌ و می‌خواستیم‌ از طریق‌ انتخابات‌ دست‌ به‌ اصلاحات‌ بزنیم‌. بعد از ما زبان‌ تفنگ‌ سخن‌ خواهد گفت‌.

از آن‌ پس‌ (سال‌ تأسیس‌ 1344)، رهبران‌ و اعضای‌ سازمان‌ در شرایط‌ پیچیده‌ی‌ امنیتی‌ به‌ خانه‌های‌ امن‌ تیمی‌ رو آورده‌ و در یک‌ طرح‌ تشکیلاتی‌ و در قالب‌ شاخه‌های‌ مختلف‌ به‌ تحقیق‌ گسترده‌ای‌ در موضوعات‌ مختلف‌ فلسفی‌ و سیاسی‌ مبادرت‌ ورزیدند.

این‌ دوره‌ به‌ مدت‌ 6 سال‌ به‌ طور انجامید و حاصل‌ آن‌ چهار رساله‌ و جزوه‌‌ درون‌ گروهی‌ به‌ نامهای‌ «شناخت‌»، «راه‌ انبیا و راه‌ بشر»، «تکامل‌» و «اقتصاد به‌ زبان‌ ساده‌» بود. همچنین‌ رساله‌‌ «امام‌ حسین‌» را می‌توان‌ به‌ این‌ مجموعه‌ اضافه‌ کرد.

 


:: موضوعات مرتبط: سیاسی , فرهنگی و اجتماعی , ,
:: برچسب‌ها: آیت ا , , , طالقانی , مسعود رجوی , منافقین ,



دو چالش مهم اوباما درباره ایران
نوشته شده در 26 / 7 / 1392
بازدید : 1275
نویسنده : کامران وزیری

 

برای نخستین بار پس از چندین سال، مذاکرات هسته‌ای دو روز اخیر در ژنو با استقبال همه طرف‌ها روبه‌رو شده و بحث از ‌پیشرفت و چشم‌انداز توافق در آن، به ترجیع‌بند موضع‌گیری‌های همه طرف‌ها تبدیل شده است. در این میان، به نظر می‌رسد آمریکا ‌یکی از اصلی‌ترین ستون‌های گروه ۱+۵، با موانعی جدی در راه عملی کردن توافقات احتمالی با ایران روبه‌روست.

 

به گزارش «تابناک»، نشریه «فارن پالیسی» در مطلبی به بررسی موانع داخلی باراک اوباما برای رسیدن به توافقی هسته‌ای با ایران پرداخته و می‌نویسد، اعضای دمکرات‌ اما مخالف دولت در کنگره و همچنین لابی صهیونیستی آمریکا (آیپک)، مهم‌ترین چالش‌های دولت آمریکا در این مسیر هستند.

 فارن پالیسی اشاره می‌کند‌، هم‌اکنون یک بلوک پرشمار از نمایندگان دمکرات در کنگره آمریکا وجود دارد که به صراحت اعلام می‌کنند در موضوع ایران‌ در مقابل کاخ سفید قرار دارند و در برابر هر تلاشی برای کاهش تحریم‌های کنونی علیه ایران خواهند ایستاد.


:: موضوعات مرتبط: سیاسی , ,
:: برچسب‌ها: ایران , آمریکا , اوباما , ایپک ,



بازدید : 1200
نویسنده : کامران وزیری
 
خبرگزاری مهر: سعودی ها به پشتوانه دلارهای نفتی همچنان در راستای ایجاد فتنه در کشورهای منطقه از جمله عراق و سوریه و لبنان حرکت می کنند و با وجود تلاشهایی که این کشور اخیرا برای عضویت در شورای امنیت انجام داده است، اما در حرکتی نمایشی برای جلب توجه از عضویت غیر دائم در این شورا عذرخواهی کرد.
 

نقش سعودی در منطقه خاورمیانه بر کسی پوشیده نیست، زیرا ریاض در سالهای اخیر کوشیده است که همسو با غرب و رژیم صهیونیستی علیه کشورهای مستقل موضع گیری کند.

سعودی ها در جنگ 33 روزه تمام توان خود را برای حمایت از رژیم صهیونیستی علیه حزب الله لبنان به کار گرفتند،مواضع خصمانه ای علیه عراق از زمان روی کار آمدن شیعیان در این کشور اتخاذ کردند و تروریستهای تکفیری را به این کشور اعزام کردند تا مردم آن را به خاک و خون بکشد،تشکیل کابینه لبنان را با مانع روبرو کردند و تروریستهای وابسته به آنها از هیچ جنایتی در سوریه فروگذار نمی کنند، تلاشی را برای عضویت غیر دائم در شورای امنیت آغاز کردند.

سعودی ها که به اندک دموکراسی در عربستان اعتقادی ندارند از دموکراسی در سوریه دم زدند.آنها در اعتراض به نزدیک شدن ایران به آمریکا از سخنرانی در مجمع عمومی سازمان ملل خودداری کردند و کینه توزی آنها علیه حزب الله،ایران و سوریه پایانی ندارد.


:: موضوعات مرتبط: سیاسی , ,
:: برچسب‌ها: عربستان سعودی،شورای امنیت ,



بازدید : 1288
نویسنده : کامران وزیری

 

محور توجه‌ها و نگاه‌ها در شست و هشتمین دوره از نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک، به نزدیکی روابط ایالات متحده با ایران بود که با مکالمه تلفنی دو رئیس جمهوری امریکا و ایران به اوج خود رسید. به این موضوع توافق میان مسئولان بلندپایه امور خارجه دو کشور و دیدار با یکدیگر که برای نخستین بار از سال 1979 تا کنون انجام می شد را نیز باید افزود.

 

دیپلماسی ایرانی به نقل از الحیات نوشت: واقعیت این است که تماس‌های مسئولان دو طرف چیز تازه‌ای نیست اما هیچ گاه علنی و در حد یک نشست نبوده است. از زمان اشغال عراق و افزایش نفوذ ایران در این کشور عربی واشنگتن درک کرد که تا چه اندازه به تفاهم با ایران نیاز دارد تا بتواند زمینه‌های موفقیت خود در عرصه سیاسی عراق را فراهم کند و بتواند به طور کامل نیروهای خود را از عراق خارج کند بدون این که حادثه‌ای رخ دهد یا این که این کشور از سوی عناصر تندروی اسلامی وارد جنگ داخلی شود، و این که تندروها بتوانند در میان جریان‌های سنی عراق صاحب پایگاه شوند. در آن موقع واشنگتن فهمید که باید با تهران به تفاهم برسد.

واشنگتن اکنون نیز به این درک رسیده که با ایران باید به همکاری عمیق بر سر بسیاری از مسائل در آسیای مرکزی به ویژه در افغانستان و حتی در سوریه برسد.

بر کسی پوشیده نیست که کاخ سفید فعلی تمایل چندان به سیاست زور در روابط بین المللی ندارد و این مساله سبب شود تا بحث‌های بسیاری درباره چگونگی رسیدن به راه‌حل‌های دیپلماتیک یا استفاده از قدرت نرم یا ابزارهای اقتصادی برای تحقق اهداف سیاست خارجی در بگیرد، به ویژه که تماس میان دو طرف یا تاثیر مستقیم بر یکدیگر خطر وحشتناکی بر امنیت ملی امریکا محسوب نمی‌شود. اگر چه هشدارها به واشنگتن افزایش یافته است و هم پیمانان منطقه‌ای‌اش بر سطح مطالبات خود افزوده‌اند و فشارهای اسرائیل بر تصمیم‌گیران سیاسی در امریکا به اندازه‌ای افزایش یافته که واشنگتن فعلا مجبور شده است راه خود را در سیاست خارجی تغییر دهد و سیاستی را پیش بگیرد که مبتنی بر حل پرونده‌های معلق منطقه‌ای باشد و حتی اگر لازم باشد در این رابطه به صراحت صحبت از دخالت امریکا بزند.

 


:: موضوعات مرتبط: سیاسی , ,
:: برچسب‌ها: ایران،آمریکا،ارتباط دوجانبه ,