<بعد از ۱۱۴۶ روز مقاومت : محاصره دیرالزور «رسماً» شکسته شد.
پیغام مدیر :
با سلام خدمت شما بازديدكننده گرامي ، خوش آمدید به سایت من . لطفا براي هرچه بهتر شدن مطالب اين وب سایت ، ما را از نظرات و پيشنهادات خود آگاه سازيد و به ما را در بهتر شدن كيفيت مطالب ياري کنید.
بازدید : 933
نویسنده : کامران وزیری

خبرگزاری فارس: محاصره دیرالزور «رسماً» شکسته شد

ارتش سوریه و مقاومت با پشتیبانی جنگنده‌های روسیه،‌ موفق شدند با رسیدن به مقر «تیپ ۱۳۷» در غرب دیرالزور، محاصره سه ساله این شهر را در شرق سوریه بشکنند.

 به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، ارتش سوریه و نیروهای مقاومت، امروز سه‌شنبه (پنجم سپتامبر) موفق شدند محاصره سه سال و یک ماه و 21 روزه داعش بر شهر دیرالزور، مرکز استان دیرالزور را بشکنند.

منابع میدانی می‌گویند که نیروهای مقاومت و ارتش سوریه وارد مقر تیپ 137، نزدیک‌ترین نقطه از بخش محاصره شده، شدند و گام بعدی، حرکت به سوی بخش محاصره شده دوم و شکستن محاصره از فرودگاه دیرالزور است.

تلویزیون سوریه با «اعلام رسمی» این خبر، از شادی مردم در شهر خبر داد و نوشت که نیروهای سوری سه سال بعد از محاصره امروز به «نیروهای گارد ریاست‌جمهوری و تیپ 17 رسیدند که [در کنار نیروهای مقاومت] استقامت کردند و از شهر در مقابل تروریست‌ها دفاع کردند». 

بامداد یکشنبه نیروهای ویژه و پیشاهنگ سوریه موفق شده بودند خود را به مقر تیپ 137 در غرب شهر برسانند، جایی که نزدیک نقطه تحت محاصره به نیروهای ارتش سوریه بود که در حال پیشروی به سوی شهر بودند.

طی سه روز اخیر با فروپاشیدن صفوف دفاعی داعش در غرب شهر دیرالزور، ارتش سوریه و مقاومت موفق شدند پیشروی چشمگیری به سوی غرب شهر انجام بدهند.

طبق اعلام وزارت دفاع روسیه، ارتش سوریه موفق شد، از دو روز گذشته نزدیک به 20 کیلومتر به سوی غرب دیرالزور پیشروی کند؛ این سرعت پیشروی حکایت از وضعیت نابسامان داعش در شرق سوریه دارد.

موقعیت قسمت محاصره شده و رسیدن نیروها از غرب شهر    

 پس از آزاد شدن شهر موصل در شمال عراق که به پایتخت داعش در این کشور مشهور بود و آزاد شدن بیش از 60 درصد شهر رقه در شمال سوریه که به پایتخت داعش در شمال این کشور مشهور است،‌ دیرالزور مهم‌ترین مقر داعش در منطقه به شمار می‌رود.

استان دیرالزور به جز مرکز استان واقع در شرق سوریه، 14 ژوئیه سال 2014 به اشغال داعش در آمد. بیش از 65 هزار غیرنظامی که نیمی از آنان زن و کودک هستند، در محاصره داعش قرار داشتند و اکثر کمک‌های اساسی با هواپیما و از طریق آسمان برای آنان ارسال می‌شد.


:: موضوعات مرتبط: نظامی , امنیتی , بین الملل , ,
:: برچسب‌ها: سوریه ، خط مقدم جبهه مقاومت ، شکست حصر مروارید فرات (دیرالزور) ,



بازدید : 1179
نویسنده : کامران وزیری

تیم‌های ملی فوتبال ایران و سوریه در آخرین دیدار خود در مرحله انتخابی جام جهانی ۲۰۱۸

تیم‌های ملی فوتبال ایران و سوریه در آخرین بازی مرحله انتخابی جام جهانی به تساوی رسیدند.

به گزارش ایسنا، تیم‌های ملی فوتبال ایران و سوریه از ساعت ۱۹:۳۰ امروز(سه‌شنبه) در آخرین دیدار خود در مرحله انتخابی جام جهانی ۲۰۱۸ با قضاوت ساتو ریوجی در ورزشگاه آزادی به مصاف هم رفتند و در پایان به تساوی دو بر دو رسیدند. "تامر حاج" در دقیقه دوازده برای سوریه گلزنی کرد تا رکورد گل نخوردن ایران را بشکند. سردار آزمون نیز در دقیقه ۴۵، بازی را به تساوی کشاند. در نیمه دوم نیز آزمون در دقیقه ۶۴ گل دوم خود و ایران را زد اما این پایان کار نبود و عمر السوما بازی را در دقیقه ۹۳ به تساوی کشاند.


:: موضوعات مرتبط: ورزشی , بین الملل , ,
:: برچسب‌ها: ورزش فوتبال، ایران ، سوریه ,



بازدید : 992
نویسنده : کامران وزیری

حزب‌الله لبنان

مناطق شرقی لبنان در نواحی هم مرز با سوریه در اطراف عرسال طی دو عملیات جداگانه با مرکزیت حزب‌الله آزاد شد: 1- ابتدا حزب‌الله لبنان موفق شد جبهه النصره را شکست داده و مناطق نزدیک به عرسال لبنان در شرق این کشور را آزاد کند. 2- در عملیات دوم، حزب‌الله از داخل خاک سوریه و به همراه ارتش این کشور با هماهنگی کامل با ارتش لبنان عملیاتی وسیع برای اخراج نیروهای داعش از مناطق باقی مانده در شرق کشور را آغاز کرد. ارتش لبنان نیز از داخل خاک این کشور داعش را هدف قرار داد و با تکیه بر سه نیروی حزب‌الله، ارتش سوریه و لبنان این مناطق نیز به شکل کامل پاکسازی شدند.

به گزارش خبرنگار ایسنا در لبنان، پس از عملیات موفق حزب‌الله، ارتش سوریه و ارتش لبنان و شکست نظامی داعش، طی توافقی لبنانی – سوری با محوریت حزب‌الله توافق می‌شود تا باقیمانده نیروهای داعش به روستای مرزی بوکمال در شرق سوریه (هم مرز با عراق) منتقل شوند. بوکمال جزیی از استان دیرالزور سوریه به شمار می‌رود.

از سوی دیگر طی توافق حزب‌الله و ارتش لبنان مناطق آزاد شده لبنانی تحت کنترل ارتش لبنان قرار می‌گیرد.


:: موضوعات مرتبط: سیاسی , فرهنگی و اجتماعی , بین الملل , ,
:: برچسب‌ها: حزب ا , , , ، خط مقدم مقاومت ,



بازدید : 895
نویسنده : کامران وزیری

رجب طیب اردوغان.jpg

رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه از رهبران کشورهای مسلمان خواست تا به وضعیت ده‌ها هزار مسلمان مظلوم قوم روهینجا در میانمار که با شدیدترین خشونت‌ها از سوی نیروهای امنیتی این کشور مواجه شده‌اند، رسیدگی کنند.

به گزارش ایسنا، به نقل از روزنامه حریت، اردوغان در گفت‌وگوی تلفنی با محمد ولد عبدالعزیز، رئیس‌جمهور موریتانی، ممنون حسین، رئیس‌جمهور پاکستان، حسن روحانی، رئیس‌جمهور ایران و شیخ تمیم بن حمد آل ثانی، امیر قطر از آنها خواست تا با یافتن راه حلی برای خشونت‌ها علیه مسلمانان اقلیت روهینجا کمک کنند.

اردوغان همچنین عید سعید قربان را به این رهبران تبریک گفته و تاکید کرد: تداوم درگیری‌ها در سوریه، عراق، یمن و فلسطین امسال مراسم‌ عید قربان را تحت الشعاع قرار داده است.

وی با بیان اینکه خشونت‌ها در قبال مسلمانان روهینجا موجب تاسف بیشتر جهان اسلام است، متعهد شد که به گفت‌وگوها و تماس‌های تلفنی‌اش برای یافتن راه حل این بحران ادامه دهد.

اردوغان در عین حال در پیامش به مناسبت عید قربان از مردم خواست تا برای همه مسلمان‌ها و مظلومان به ویژه مردم قوم روهینجا دعا کنند.

همچنین بنعالی ییلدیریم، نخست وزیر ترکیه در پیامی به مناسبت عید قربان گفت: پایان دادن به درد و رنج‌های کشورهای مسلمانی که جشن‌های عید قربان را زیر سایه جنگ برگزار می‌کنند، بزرگترین خواسته ماست.

بنیاد امداد انسانی ترکیه کمک‌های انسان دوستانه‌ای را برای مسلمانان روهینجا فرستاده است.

این بنیاد بسته‌های غذایی برای ۳۰۰ خانواده و چادرهایی برای ۲۰۰ خانواده و وسایل آشپزخانه برای ۲۰۰ خانواده دیگر فرستاده است.

از زمان بالا گرفتن دور جدید خشونت‌ها علیه اقلیت روهینجا در میانمار در ۲۵ اوت، تاکنون نزدیک ۳۸ هزار تن از آوارگان این قوم به بنگلادش فرار کرده‌اند و صدها تن نیز در این خشونت‌ها کشته شدند. 


:: موضوعات مرتبط: سیاسی , فرهنگی و اجتماعی , بین الملل , ,



بازدید : 940
نویسنده : کامران وزیری
 
داریل کیمبال
رئیس موسسه کنترل سلاح آمریکا معتقد است که بر اساس مفاد برجام فقط آژانس بین‌المللی انرژی اتمی می‌تواند درخواست دسترسی به تاسیسات ایران را داشته باشد و نه هیچ کشور دیگری.

خبرگزاری مهر، گروه بین الملل- عبدالحمید بیاتی: اظهارات جنجالی هفته گذشته «نیکی هیلی» نمانیده آمریکا در سازمان ملل در خصوص ایران و برجام و همچنین سفر وی به وین برای دیدار با «یوکیو آمانو» مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی و طرح خواسته‌های نامتعارف نماینده آمریکا از آژانس موجب بوجود آمدن حدس و گمان هایی در خصوص آینده برجام شده است.

 نماینده آمریکا در سازمان ملل در نشست خبری خود در روز جمعه با خبرنگاران اظهار داشت: بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی باید به پایگاه های نظامی ایران دسترسی داشته باشند.

وی در ادامه ابراز نگرانی کرد که بازرسان هسته ای به پایگاه های نظامی ایران دسترسی ندارند و از آژانس بین المللی انرژی اتمی خواست از تمام مقامات خود برای اطمینان از پایبندی تهران به توافق هسته ای استفاده کند.

طرح این موارد از سوی هیلی سبب شده تا با توجه به نزدیک بودن زمان اعلام جدید پایبندی ایران به برجام از سوی آمریکا، این احتمال قوت بگیرد که آمریکا در حال مقدمه چینی برای خروج از برجام است. در همین رابطه برای تحلیل بهتر موضوع با «داریل کیمبال»  رئیس موسسه کنترل سلاح آمریکا، به گفتگو بنشینیم.

کیمبال از سال ۲۰۰۱ تا کنون مدیر اجرایی انجمن تحقیقاتی کنترل سلاح آمریکاست و در سال ۲۰۰۴ میلادی توسط نشنال ژورنال به عنوان یکی از ۱۰ چهره تاثیرگذاری که نظریات آنها به شکل گیری سیاست های آتی در مورد آینده تسلیحات هسته ای کمک می کند معرفی شده است.  متن کامل این گفتگو به شرح زیر است:


:: موضوعات مرتبط: سیاسی , بین الملل , ,



بازدید : 1010
نویسنده : کامران وزیری

خبرگزاری فارس: جنگ با ایران فاجعه‌ای بدتر از تمام جنگ‌های اخیر آمریکا خواهد بود

نشریه ویک نوشت: تحریم‌های بیشتر علیه ایران، نه تنها توافق را به خطر می‌اندازد، بلکه جنگ با این کشور را نزدیک می‌کند.

 

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، نشریه «ویک» در مطلبی به بررسی تصویب طرح جامع تحریم‌های ایران، روسیه و کره‌شمالی در کنگره آمریکا پرداخته و نوشت که تصویب تحریم‌های بیشتر علیه ایران، باعث پیش رفتن به سمت جنگ می‌شود.

در ابتدای این یادداشت با بیان اینکه هیچ دلیل قابل فهمی برای تحریم ایران وجود ندارد، آمده است: «دموکرات‌ها در حال به خطر انداختن توافق هسته‌ای با ایران، بدون هیچ دلیلی هستند.»

این نشریه در ادامه دو نکته را خاطر نشان می‌سازد: 1) کشور مدرن آمریکا به شدت علاقمند است وارد جنگ‌های مختلف شود. 2) این جنگ‌ها (تا کنون) عمیقا به مفهوم «منافع ملی آمریکا» صدمه زده است.

ویک با بیان اینکه بعد از جنگ عراق تا کنون، لیبرال‌ها منتظر حمله آمریکا به ایران هستند، تاکید می‌کند: «آشکار است که این علاقه، عامل اصلی در پس تحریم‌های بیشتر است. ایران اخیرا موشکی را به فضا پرتاب کردند که باعث تصویب تحریم‌های جدید از سوی دولت ترامپ شد.»

در پایان این مقاله آمده است: «تحریم‌های بیشتر، در هر نرخی، نه تنها می‌تواند توافق هسته‌ای را از بین ببرد بلکه منجر به درگیری باز شود. جنگ با ایران می‌تواند فاجعه‌ای، چند برابر بدتر از تمام جنگ‌های اخیر ما باشد.»


:: موضوعات مرتبط: سیاسی , امنیتی , بین الملل , ,
:: برچسب‌ها: ایران، آمریکا، تقابل راهبردی ,



بازدید : 938
نویسنده : کامران وزیری
پوتین: گزینه‌های زیادی برای پاسخ به تحریم‌های آمریکا داریم/ ۷۵۵ دیپلمات آمریکایی باید روسیه را ترک کنند

 به نقل از الحدث،ولادیمیر پوتینرئیس جمهور روسیه اعلام کرد مسکو گزینه‌های زیادی برای پاسخ به تحریم‌های آمریکا دارد و در گام اول 755 دیپلمات آمریکایی باید روسیه را ترک کنند.

وی با اشاره به تصمیم کرملین برای اخراج دیپلمات های آمریکایی از روسیه افزود: با توجه به مصوبه تحریمی اخیر کنگره علیه روسیه انتظار نمی رود به زودی در روابط مسکو - واشنگتن تغییرات مثبت صورت گیرد.

پوتین تصریح کرد به این نتیجه رسیدم که اکنون زمان آن است که به ایالات متحده نشان دهیم که ما اقدامات آن‌ها را بی‌پاسخ نمی‌گذاریم. ایالات متحده، کاملا بی‌دلیل به سمت تخریب روابط دو کشور گام برداشته است.

گفتنی است مجلس نمایندگان و سنای آمریکا هفته گذشته با اکثریت آرا طرح تحریمی جدیدی را علیه روسیه، ایران و کره شمالی به تصویب رساندند که برای قانون شدن تنها نیازمند امضای ترامپ است.


:: موضوعات مرتبط: سیاسی , بین الملل , ,
:: برچسب‌ها: تحریم های آمریکا, دیپلمات آمریکا, روسیه, مقابله به مثل، چالش جهانی ,



بازدید : 978
نویسنده : کامران وزیری

نیروهای امنیتی عراق از دستگیری تروریستی به نام «ابو حفصه» خبر دادند.

به فاصله کمی از انتشار این خبر یکی از روزنامه‌های اسپانیایی فاش کرد این فرد در واقع «بینامین اوراهام» مامور سرویس جاسوسی رژیم صهیونیستی (موساد) است.

پیش از این نیز رابطه‌هایی میان داعش و موساد فاش شده بود.

یکی از نشریات روسیه نیز مدعی شده بود «ابوبکر البغدادی» سرکرده گروه ترویستی داعش از ماموران آموزش دیده موساد بوده و نام اصلی وی «الیوت سیمون» است.

پایگاه خبری «وترنز تودی» که از پایگاه‌های خبری آمریکایی است نیز این ادعای نشریه روسیه را تایید و اعلام کرد البغدادی در واقع یک یهودی‌زاده و مامور موساد است.

 «اِفرایم هالِوی» رئیس سابق موساد نیز اعلام کرده بود داعش خدمت بزرگی به اسرائیل کرده و با مبارزه با نیروهای محور مقاومت حاشیه امنی را برای رژیم صهیونیستی به وجود آورده است.


:: موضوعات مرتبط: امنیتی , بین الملل , ,
:: برچسب‌ها: تحولات منطقه -داعش -گروه تروریستی- موساد ,



بازدید : 1012
نویسنده : کامران وزیری

پس از ناکامی در لغو اوباماکر، ترامپ احتمالاً «برجام» را هدف قرار خواهد داد /واشنگتن تلاش می‌کند‌ تهران را مقصر جلوه دهد

  بیزنس اینسایدر با انتشار مطلبی در پایگاه اینترنتی خود نوشت: دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، پس از ناکامی در لغو «اوباماکر»، برنامه بهداشت و درمان «باراک اوباما»، رئیس جمهور پیشین آمریکا‌، احتمالاً میراث دیگر ریاست جمهوری اوباما -برنامه جامع اقدام مشترک- را هدف قرار خواهد داد.

در این گزارش آمده است: ترامپ در جریان رقابت‌های انتخابات ریاست جمهوری سال 2016 آمریکا، تهدید کرده بود توافق‌نامه هسته‌ای ایران و گروه 1+5 را پاره و برنامه اوباماکر را لغو کند؛ اما، با شکست مجدد تلاش‌هایش برای اصلاح اوباماکر، او ممکن است برای نابودی توافق هسته‌ای ایران تلاش کند.

 


:: موضوعات مرتبط: امنیتی , بین الملل , ,
:: برچسب‌ها: ترامپ, اوباماکر, توافق هسته ای, برجام ,



بازدید : 919
نویسنده : کامران وزیری

خبرگزاری فارس: محور ایران-چین-روسیه آمریکا را به چالش کشیده/بسیاری آرزوی داشتن نفوذ منطقه‌ای ایران را دارند

روزنامه دانمارکی برلینگسکه نوشته که اشتباهات آمریکا و اتحاد ایران-چین-روسیه به ایجاد ائتلافی جدید و قدرتمند در خاورمیانه و کاهش روز افزون تسلط آمریکا بر این منطقه راهبرادی منجر شده است.

 به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، روزنامه «برلینگسکه» از معروف‌ترین روزنامه‌های دانمارک روز یکشنبه در یادداشتی به بررسی وضعیت خاورمیانه در سال‌های اخیر پرداخته است.

این یادداشت هرچند رویکردی ضدایرانی دارد، اما به افزایش نفوذ منطقه‌ای ایران، روسیه و چین کاهش توان بازیگری واشنگتن در منطقه اذعان کرده است.

قدیمی‌ترین روزنامه دانمارک نوشته است که اکنون محور ایران-روسیه-چین به قدرتی غیرقابل چشم‌پوشی در منطقه تبدیل شده که می‌تواند آمریکا را به چالش بکشد.

در ادامه متن کامل این یادداشت آمده است:

 ۶ سال بی‌ثباتی در این منطقه، رویای حکومت دموکراتیک را به محاق برده است. تنها کسانی که در این میان بر امواج متلاطم سوار شده‌اند، سه بازیگری هستند که سخت‌ترین رقیب قدرت‌های غربی به حساب می‌آیند؛ چین، روسیه و ایران. این محور ضددموکراتیک در خلأ حاصل از شکست استراتژی‌های غرب، در حال ورود به خاورمیانه هستند.

روسیه توانست طرف ۲ سال، روند و نتیجه جنگ سوریه را تغییر دهد و منافع راهبردی خود را در این کشور تأمین کند. نفوذ غربی‌ها در سوریه حالا تحت فشار قدرت و نفوذ روسیه قرار گرفته و مسکو این شانس را برای خود می‌بیند که این مدل پیروزی را در دیگر مناطق خاورمیانه تکرار کند. آنطور که نیوزویک گزارش داده، روسیه در حال تقویت حضور خود در یمن، لیبی و مصر است. دیری نمی‌پاید که روسیه به منطقه‌ای که سال‌ها تحت تسلط آمریکا بوده، بازمی‌گردد.

این داستان در مورد ایران هم صادق است.

این کشور شیعی از یک کشور منزوی، بخشی از محور شرارت و هدفی احتمالی برای حمله آمریکا و اسرائیل به قدرتی بدل شده که با بیشترین سرعت، نفوذ خود را در منطقه بسط می‌دهد.

عقب‌نشینی آمریکا از عراق، فضا را برای بسط نفوذ ایران در این کشور باز کرد. نیروهای ایرانی همچون بمب‌های روسی به تغییر روند جنگ به نفع بشار اسد کمک کردند و به لطف همین تلاش‌ها است که حالا ایران رویای ایجاد مسیری از خاک خود تا سواحل مدیترانه و بلندی‌های جولان را از طریق خاک عراق و سوریه در سر می‌پروراند. از طریق همین مسیر است که ایران می‌تواند نیروهای خود و شبه‌نظامی‌های عراق تحت حمایتش را که حالا تجربه نبردی ۶ ساله را در کوله بار خود دارند، بسیج کند. ایران توانست طرف مدتی کوتاه، در بخش‌هایی از خاورمیانه حضور جدی و قوی داشته باشد که دیگر کشورها بارها برای نفوذ به آن مناطق، تلاشی بی‌ثمر کرده بودند.

و نهایتاً چین که در اقدامی تاریخی، گام در خاورمیانه گذاشته است. اولین و مهم‌ترین دلیل این اقدام چین، تکاپوی نفت و دیگر منابع خاورمیانه است. در حالی که غربی‌ها ایران را تحریم کرده بودند، چینی‌ها رابطه خود را با ایران حفظ کردند و حالا که بازار ایران در سایه توافق هسته‌ای به روی سرمایه‌گذاران غربی باز شده، چینی‌ها جایگاه بسیار مناسبی برای خود در این کشور یافته‌اند.

مجله «فارین افرز» اخیراً در مقاله‌ای نوشته بود: «اگر پکن نهایتاً به انتخاب یک شریک اصلی برای خود مجبور شود، احتمالاً ایران را انتخاب خواهد کرد. تهران فرصت‌های استراتژیک چشمگیری برای چینی‌ها دارد. ایران دیدگاهی عمیق‌تر از امنیت منطقه به چین می‌دهد. علاوه بر این، نظام ایران نیز مانند رئیس‌جمهور چین، آرزوی تغییر نظم بین‌الملل و کاهش تسلط آمریکا را در سر دارد.»

چین در حال ساخت اولین پایگاه نظامی خود در خارج از مرزهای این کشور در جیبوتی است؛ مکانی راهبردی در جنوب نوار ساحلی یمن و در گلوگاه ورود به دریای سرخ.

محور چین-روسیه-ایران با توجه به منفعلانه شدن سیاست خاورمیانه‌ای آمریکایی‌ها در ۸ سال گذشته، اهمیت چشمگیری یافته است. اخیراً نیویورک‌تایمز هم نوشته بود «ایران پس از آنکه آمریکا درها را باز گذاشت، بر عراق مسلط شد.»

یکی دیگر از علت‌های محتمل بودن ظهور این سه قدرت جدید در خاورمیانه، شکست بهار عربی در به قدرت رساندن مردم‌سالارها است. شش سال پس از شروع بهار عربی بر خلاف آنچه انتظار می‌رفت، بیشتر رژیم‌های عربی خاورمیانه به همان اندازه مستبد هستند که پیش از این بودند و بنظر می‌رسد که افراط‌گرایان اسلامگرا، در حال سر بر آوردن از شن‌های این منطقه هستند.

نجاه الطاعی از سیاسیون زن عراقی در تحلیل شرایط منطقه به نیویورک‌تایمز گفته: «ایران از آمریکا زرنگ‌تر است.»

این تعریف برای روسیه و چین هم صادق است.

آن‌ها به هرحال در بحبوحه تغییر رویه آمریکا، خود را به عنوان قدرت‌های پیش‌روی منطقه مطرح کرده‌اند. البته این بدان‌ معنا نیست که این سه کشور بر کل منطقه مسلط شده‌اند چون به هرحال آمریکا هنوز هم بیشترین تعداد پایگاه نظامی را در منطقه دارد ولی باز هم با شرایط موجود، این سه کشور مرتباً قدرت آمریکا را به چالش خواهند کشید.

مرکز مطالعات راهبردی و بین‌المللی دانشگاه جورج‌تاون در این خصوص نوشته: «شاید روسیه نتواند در قیاس با آمریکا، برنده میدان باشد ولی می توانند برهم‌زننده بازی باشد زیرا برای جلوگیری از تحقق نقشه‌های دیگران، اعمال نیروی زیادی لازم نیست.»

با مقایسه پولی که آمریکا از سال ۲۰۰۳ تاکنون برای دموکراتیزه کردن عراق و فتح قلوب مردم این کشور دور ریخته و سرمایه‌ای که روسیه، چین و ایران به صورت دسته‌جمعی برای کسب نفوذ در این کشور هزینه کرده‌اند، می‌بینیم که آمریکا دستاورد چندانی نداشته است.

با مقایسه خاورمیانه امروز با روزهای پس از فروپاشی شوروی، می‌توان تفاوت قابل ملاحظه موجود را دید. آن روزها روسیه مجبور شد پایگاه دریایی خود را در سوریه تخلیه کند؛ چین تقریباً هیچ نفوذی در منطقه نداشت و ایران هم هنوز با تبعات جنگی ۸ ساله دست به گریبان بود.

وقایع ۶ سال اخیر همه چیز را تغییر داد. قدرت‌های ضددموکراسی به منطقه بازگشته‌اند؛ این بازگشت فقط برای مقابله با دموکراسی تحت هدایت آمریکایی‌ها نیست بلکه برای ضدیت با دموکراسی مردم درگیر در بهار عربی هم هست.


:: موضوعات مرتبط: سیاسی , امنیتی , بین الملل , ,
:: برچسب‌ها: ایران , روسیه , چین , شرکای راهبردی , مقابله باسیاستهای نادرست امریکا ,