|
|
نوشته شده در 7 / 11 / 1392
بازدید : 1291
نویسنده : کامران وزیری
|
|
نوشته شده در 7 / 11 / 1392
بازدید : 1312
نویسنده : کامران وزیری
|
|
نوشته شده در 5 / 11 / 1392
بازدید : 1406
نویسنده : کامران وزیری
|
|
در چارچوب گروه موسوم به "منتفذین" کوفی عنان در راس هیاتی فردا (یکشنبه) وارد تهران میشود.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، گروه موسوم به متنفذین با انتشار بیانیهای با عنوان "سفر متنفذین به ایراناز ۶ تا ۹ بهمن" اعلام کرد: چهار تن از اعضای متنفذین در روز یکشنبه مصادف با ۶ بهمن ۱۳۹۲ به منظور برگزاری دیدارهایی با مقامات ایران به تهران سفر خواهند کرد.
این اولین سفر گروهی اعضای متنفذین به ایران محسوب میشود.
اعضای این هیات که به سرپرستی کوفی عنان هستند عبارتند از: مارتی آتیساری رییسجمهور پیشین فنلاند و برنده جایزه صلح نوبل، دزموند توتو اسقف اعظم بازنشسته کیپ تاون و برنده جایزه صلح نوبل و ارنستو زدیلو رییس جمهور پیشین مکزیک.
" متنفذین " گروهی از رهبران مستقل هستند که مرحوم نلسون ماندلا در سال ۲۰۰۷ آنها را گرد هم آورد تا از تجربه جمعی و نفوذ خود برای گسترش صلح، عدالت و حقوق بشر در سراسر جهان بهره بگیرند.
هدف از این بازدید سه روزه ترغیب و ترفیع روحیه از نو شکل گرفته و پذیرا برای گفتوگو بین ایران و جامعهبینالمللی و همچنین بررسی راه های گسترش همکاری در مورد مسائل منطقه اعلام شده است.
این گروه گفتهاند: متنفذین پیشرفتهای مثبت اخیر را فرصتی تاریخی و استراتژیک جهت پایان بخشیدن به سالها خصومت میان ایران و جامعه بینالمللی و از نو ساختن روابط بر اساس اعتماد و احترام متقابل محسوب میکنند. هرچند که معتقد هستند که ایجاد اعتماد نیاز به زمان دارد و باید از طریق حسن نیت و کوششهای مستمر دو جانبه صورت گیرد.
متنفذین با رهبران ایران بهمنظور گفتوگو در مورد روشهای مسالمتآمیز رفع کشمکش و اختلافهای فرقهیی در منطقه تبادل نظر خواهند کرد.
:: موضوعات مرتبط:
سیاسی ,
بین الملل ,
,
:: برچسبها:
ایران ,
قدرت منطقه ای ,
رایزنی گروه منتفذین ,
نوشته شده در 5 / 11 / 1392
بازدید : 1389
نویسنده : کامران وزیری
|
|
مفاد توافق ژنو آنقدر برای آمریکاییها مهم است که عدم اجرای آن توسط ایران، برای آنها قابل تحمل نیست.
به گزارش سرویس فضای مجازی خبرگزاری فارس، سید عابدین نورالدینی امروز شنبه 05/11/92 طی یادداشتی در روزنامه وطن امروز نوشت: جان کری صراحتا ایران را به حمله نظامی تهدید کرد. او گفت در صورتیکه ایران تعهدات خود در توافق ژنو را اجرا نکند؛ گزینه نظامی مطرح میشود. چند نکته مختصر درباره این اظهارنظر جان کری باید مورد توجه قرار بگیرد:
1- این تهدید تنها یک گزاره است برای اینکه ثابت شود توافق ژنو همان چیزی است که آمریکاییها میخواهند. مفاد توافق ژنو آنقدر برای آمریکاییها مهم است که عدم اجرای آن توسط ایران، برای آنها قابل تحمل نیست. آمریکاییها اجرای تعهدات ایران را میخواهند و آنقدر این موضوع برایشان مهم است که ایران را تهدید به گزینه نظامی میکنند! مفاد توافق ژنو آنقدر برای آمریکا مهم است که چماق گزینه نظامی را بالای سر ایران نگهداشته تا آن را انجام دهد! آنهایی که منفعلانه «هولوکاست هستهای» را «پیروزی هستهای» تلقی میکنند؛ اکنون در برابر این تهدید جان کری چه توجیهی خواهند داشت. تهدید جان کری فضای ذهنی و الگوی رفتاری آمریکاییها را نشان میدهد. فضایی که معتقد است تفسیر یکجانبه خود از توافقنامه ژنو باید در عمل اجرا شود.
2- به نظر میرسد توافقنامه ژنو عملا ایران را در مسیری قرار داده که گزینه زنگزده نظامی علیه کشور حداقل به روی کاغذ و در لفظ پررنگتر شده است. یعنی اکنون با توافق ژنو گزینه نظامی بیشتر از سایر گزینههای اوباما روی میز خودنمایی میکند! آمریکاییها برای تحقق آنچه در انتهای توافقنامه ژنو دیدهاند؛ ایران را تهدید به جنگ میکنند. قاعدتا این موضع ثابت آمریکاییها در طول مسیری است که بر اساس توافق ژنو باید طی شود. مسیر توافق ژنو مسیر نگرانکنندهای است. اگرچه جمهوری اسلامی ایران این قبیل اظهارات را بلوف میداند اما آنچه باید مورد توجه قرار بگیرد؛ مطرح شدن بحث گزینه نظامی است. تعهداتی که کشور را در معرض تهدید جنگ قرار میدهد؛ قابل انطباق بر عقلانیت و تدبیر نیست. به عبارتی قرار بود دیپلماسی، فشار تحریم را کم کند اما سایه جنگ را بیشتر کرد!
3 - جان کری همتای آمریکایی آقای دکتر ظریف است. کری از اهرم قدرت نظامی برای پیشبرد اهداف خود پشت میز دیپلماسی بهره میبرد یا لااقل توان نظامی کشور خود را به عنوان یکی از پارامترهای اثرگذار در معادلات دیپلماتیک قلمداد میکند. به همین دلیل یکی از بهترین شرایط برای آنها؛ قرار گرفتن کشورها در مسیری است که گزینه نظامی را موجه و مطرح میکند. به معنای شفافتر، آنها مذاکراتی را دوست دارند که بتوانند در آن مذاکرات از قدرت نظامی خود بهره ببرند. در ایران اما آقای ظریف معتقد است با یک بمب آمریکا توان دفاعی ایران از بین میرود! به عبارتی ظریف همان چیزی را میگوید که آمریکاییها دنبال آنند. آقای ظریف البته حتما تفاوت تهدید نظامی قبل و بعد از توافق ژنو را میداند. ظریف حتما میداند تهدید به حمله نظامی علیه کشوری با 196 کیلوگرم اورانیوم 20 درصد با تهدید همان کشور بدون اورانیوم 20 درصد چه تفاوتهایی دارد. تعهد ایران به نابودی اورانیوم 20 درصد و اجرای آن بزرگترین نگرانی آمریکا و اسرائیل را از بین برد و فضا را آماده کرد تا اکنون جان کری با فراغ بال ایران را به حمله نظامی تهدید کند. و نکته آخر اینکه آقای ظریف بالاخره به تفسیر متفاوت آمریکاییها اعتراف کرد. البته پیشتر گفته میشد تفسیر متفاوت آمریکاییها برای آرام نگهداشتن تندروهای آمریکایی است. اکنون اما به نظر میرسد آقایان کمی در این موضع تجدیدنظر کردهاند. او در داووس گفت: تفسیر آمریکاییها متفاوت از آن چیزی است که در توافق ژنو آمده است. آقای ظریف البته اکنون باید به این موضوع بیشتر توجه کند که تفسیر متفاوت آمریکاییها صرفا یک تفسیر متفاوت نیست. بلکه یک تهدید بزرگ است. تهدیدی که برای تحقق تفسیر خود بر طبل جنگ میکوبد.
:: موضوعات مرتبط:
سیاسی ,
امنیتی ,
بین الملل ,
,
:: برچسبها:
توافقنامه ژنوٍ ,
بازی دوگانه غرب ,
تهدید نظامی ایران ,
نوشته شده در 5 / 11 / 1392
بازدید : 1330
نویسنده : کامران وزیری
|
|
هیئت سوری امروز (شنبه) در مذاکرات با هیات مخالفان در یک اقدام تاکتیکی ریاست خود را تغییر داد و بشار جعفری، نماینده سوریه در سازمان ملل به جای ولید معلم، وزیر خارجه سوریه نشست و مذاکرات را ادامه داد. این اقدام اعتراض هیات مخالفان را به همراه داشت چرا که آنها معتقدند دولت سوریه عمدا سطح مذاکرات را کاهش داده است.
به گزارش خبرنگار اعزامی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) این تغییر در هیات سوری از آن رو صورت گرفته است تا به طرف مقابل نشان دهد که سطح مذاکرات باید فنی شده و از چهارچوب سیاسی خارج شود؛ علاوه بر آن از نگاه دولت سوریه دلیلی ندارد تا یکی از مقامات عالی رتبه حکومت سوریه در مقابل هیاتی بنشیند که چندین بار ترکیب خود را عوض کرده و فردی را به ریاست هیات نشاندهاند که فاقد وزنه سیاسی در بین ائتلاف مخالفان نظام است.
امروز هم چنین بحث آتش بس و پایان محاصره برخی از شهرها و روستاها به میان آمد. از جمله هیات مخالفان از طرف مقابل خواسته است تا به محاصره شهر حمص پایان داده و ارسال کمکهای انسانی را تسهیل و خروج مجموعههای مسلح وابسته به ائتلاف را تضمین و تسهیل کند.
این در حالی است که از نگاه دولت سوریه درخواست آتش بس و پایان محاصره از سوی مخالفین به حمص محدود شده زیرا آنها تلاش دارند تا به هر وسیله ممکن مجموعههای مسلح خود را از این منطقه به سلامت خارج کنند.
در مقابل این سوال وجود دارد که اگر دولت سوریه به محاصره حمص خاتمه دهد آنگاه آیا محاصره مناطقی مثل فوعه، نبل و الزهراء در نزدیکی حلب که بیش از 9 ماه در محاصره مجموعههای مسلح است خاتمه مییابد؟ براساس اطلاعات موجود در پی درگیریها و نبردهای مسلحانه اخیر بین مجموعههای مسلح، نیروهای وابسته به جبهه اسلامی اخیرا به محاصره فوعه، نبل و الزهراء خاتمه داده و نیروهای خود را برای جنگ با داعش به جاهای دیگری منتقل کرده و در مقابل نیروهای داعش محاصره این سه منطقه را که شیعه نشین هم هستند، ادامه دادهاند.
سوال هیات سوری اینجا است که اگر ارتش سوریه به محاصره حمص پایان دهد آیا ائتلاف مخالفان قادر است تضمین دهد که مناطقی از این دست نیز از محاصره مجموعههای مسلح خارج شود؟
در همین نقطه است که هیات دولت سوریه در ژنو طرف مقابل را به یک چالش جدی کشانده است تا نشان دهد که هیات ائتلاف مخالفان نظام هیاتی سیاسی هستند که بر بسیاری از امور میدانی و صحنههای نبرد تسلط ندارند و این مجموعههای مسلح تروریستی مستقل از ائتلاف هستند که زمام امور را به دست دارند. از همین جا هیات دولت سوریه به ریاست بشار جعفری این بحث را مطرح کردهاند که موضوع مبارزه با تروریسم و مجموعههای مسلح تکفیری باید در دستور کار قرار گیرد تا راه برای اجرای برخی مطالبات باز شود.
:: موضوعات مرتبط:
بین الملل ,
,
:: برچسبها:
کنفرانس ژنو2 ) ,
به نام سوریه به کام غرب!!! ,
نوشته شده در 5 / 11 / 1392
بازدید : 1302
نویسنده : کامران وزیری
|
|
پنج مجاهد حزبالله که برای دفاع از مردم مظلوم سوریه به این کشور اعزام شده بودند در این راه به شهادت رسیدند.
به گزارش سرویس فضای مجازی خبرگزاری فارس به نقل از ابنا، «علی عماد شومان»٬ «هیثم نعیم حیدر احمد»٬ «محمد وهبی»٬ «علی سلیمان شداد» و «محمد مهدی خلیل لوبانی» پنج مجاهد حزب الله بودند که برای دفاع از مردم مظلوم سوریه به این کشور اعزام شده و در این راه به پیروزی بزرگ شهادت دست یافتند.
:: موضوعات مرتبط:
سیاسی ,
امنیتی ,
مذهبی ,
بین الملل ,
,
:: برچسبها:
حزب ا ,
,
,
,
شمشیر مقاومت ,
مومنان با اخلاص ,
پیش قراولان شیعه ,
مدافعان حریم ولایت وامامت ,
نوشته شده در 5 / 11 / 1392
بازدید : 1279
نویسنده : کامران وزیری
|
|
رئیسجمهمور گفت: جمهوری اسلامی ایران به طور کامل برای مذاکره و اعتمادسازی آماده است، اما نه از تهدید میترسیم و نه زبان تهدید در مواجهه با ایران کارگر است.
به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از پایگاه اطلاعرسانی ریاستجمهوری، حجتالاسلام حسن روحانی در مصاحبه با فرید زکریا در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چه شرایطی باید برای مذاکرات نهایی ایران با 1+5 برقرار باشد، گفت: معتقدم اگر طرف مقابل ما آمادگی کامل، اراده سیاسی و توان لازم را داشته باشد، از طرف جمهوری اسلامی ایران این آمادگی وجود دارد تا برای برداشتن قدم نهایی در مسأله هستهای وارد شویم.
تنها در چارچوبهای قانونی حرکت میکنیم
رییسجمهوری تصریح کرد: معتقدم گرچه گام نهایی به آسانی قدم اول نیست و سختتر خواهد بود، اما در عین حال شرایط به گونهای است که ما میتوانیم قدم نهایی را برداریم چرا که جمهوری اسلامی ایران تنها به دنبال فناوری صلحآمیز هستهای بوده و بر این حق خود کاملاً مصرّ است و تبعیض در این زمینه را نمیپذیرد، هرگز به دنبال سلاح هستهای و به طور اساسی سلاح کشتار جمعی نبوده و نخواهد بود.
روحانی در پاسخ به این سوال که در آمریکا و غرب این نظر وجود دارد که ایران نباید هیچ قدرت غنیسازی داشته باشد و اورانیوم مورد نیازش را از خارج تهیه کند و در این رابطه مقامات آمریکایی اعلام کردند که ما به توقف غنیسازی در ایران اصرار داریم و آیا ایران قبول میکند که توان محدود و عمده غنیسازی خود را کنار بگذارد، افزود: جمهوری اسلامی ایران به هیچ عنوان تبعیض را نمیپذیرد، فناوری صلحآمیز هستهای از جمله حق غنی سازی از حقوق مسلم همه کشورهاست و ما تنها در چارچوبهای قانونی حاضریم حرکت کنیم، اگر کسی بخواهد فرای قانون با ما سخن بگوید این بدان معناست که به دنبال توافق نیست.
رییسجمهوری ادامه داد: ملت ایران در موضوع فناوری هستهای بسیار حساس بوده و ما این موضوع را جزء غرور ملی خود میدانیم. امروز فناوری هستهای در ایران بومی شده و اخیراً نیز پیشرفتهای بسیار قابل ملاحظه و جدیدی در زمینه ساخت سانتریفیوژ به دست آمده است، بنابراین در مسیر فناوری هستهای بویژه در زمینه تحقیق و توسعه به هیچ عنوان محدویت را نخواهیم پذیرفت.
وی با بیان اینکه براساس قانون مجلس شورای اسلامی ایران در آینده نیاز به 20 هزار مگاوات برق هستهای دارد و مصمم هستیم که سوخت هستهای نیروگاههای اتمی را در داخل کشور و به دست دانشمندان خودمان تهیه کنیم و این راه را ادامه خواهیم داد، گفت: در عین حال تمامی فعالیتهای ما زیر نظر آژانس خواهد بود و ما در این زمینه شفاف بوده و حاضر هستیم در مذاکرات آینده این موضوع که هیچگونه نگرانی نسبت به فعالیت ایران وجود ندارد را روشنسازی کنیم. کما اینکه طی ده سال گذشته آژانس انرژی اتمی هزاران ساعت بازرسی در ایران انجام داده و تصور نمیکنم که این میزان بازرسی در هیچ کشور دیگری انجام شده باشد.
رییسجمهوری افزود: در تمام بازرسیهای آژانس انرژی اتمی هیچگونه علامتی مبنی بر اینکه فعالیتهای هستهای ایران از مسیر صلحآمیز منحرف شده باشد، یافته نشده است.
:: موضوعات مرتبط:
سیاسی ,
امنیتی ,
بین الملل ,
,
:: برچسبها:
اسرائیل ,
غده سرطانی ,
فرزندنامشروع استعمار ,
نوشته شده در 29 / 10 / 1392
بازدید : 1406
نویسنده : کامران وزیری
|
|
در مقابل سناتورهای تندرو آمریکا که این روزها بر طبل تحریم می کوبند تا توافقنامه ژنو را از ریل خارج کنند، جمعی دیگر از سناتورهای آمریکایی هستند که در جبهه مخالف صف آرایی کرده اند.
مجله مهر: باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا در سه روز گذشته دو بار به کنگره هشدار داد که اعمال تحریم های جدید علیه ایران را وتو خواهد کرد. جمهوریخواهان کنگره از جمله جان مک کین رقیب اوباما در انتخابات ریاست جمهوری، رابرت منندز از حامیان حضور نظامی آمریکا در افغانستان و حامیان قطعنامه کوزو که استفاده نظامی علیه یوگسلاوی را قانونی می کرد از سرسخت ترین مدافعان تحریم های ایران هستند اما در مقابل آن ها سناتورهایی هم کاخ سفید و اوباما را همراهی می کنند.
:: موضوعات مرتبط:
سیاسی ,
بین الملل ,
,
:: برچسبها:
آمریکا ,
کنگره ,
مخالفان تحریم ایران ,
نوشته شده در 24 / 10 / 1392
بازدید : 1424
نویسنده : کامران وزیری
|
|
مشکل بتوان باور کرد کنفرانس ژنو 2 به نتایجی ملموس، پایدار و فوری دست یابد. اما همین قدر زمینهای فراهم کرده تا نیروهای اصلی و تاثیرگذار اما رودرروی یکدیگر، به حل و فصل مسایل فی مابینشان بپردازند ولو به صورت انتقادی (که الزاما بحران سوریه میتواند محور آن نباشد) خود به خود موضوعی با اهمیت در منطقه عربی و غرب آسیا است. آیا بحران سوریه بهانهای برای حل دیگر معضلات میان قدرتهای اصلیست؟ شاید!
به گزارش ایسنا، متین مسلم در ادامه یادداشت خود در وبلاگ خبرآنلاین نوشت: "اگر از ایران برای کنفرانس ژنو 2 دعوت نشود کسانی که موجب آن شدهاند در آینده ازاین اقدام خود پشیمان خواهند شد."
این سخنان صریح روز گذشته از سوی وزیر خارجه ایران در واکنش به موضوع دعوت مشروط از تهران برای شرکت در کنفرانس 22 ژانویه ژنو 2 بیان شده است. ظریف هرچند نامی از وزیر خارجه ایالات متحده به زبان نیاورد اما آشکار مشخص بود نوک تیز این سخنان متوجه آقای کری ست. سخنانی هر چند نه تهدیدآمیز اما عمیقا با ناراحتی و گلایه! این در حالی است که آقای کری هفته گذشته طی سخنانی از نقش ایران در گفتگوهای صلح حمایت کرده بود اما روز گذشته در یک کنفرانس مطبوعاتی با حضور همتای روس خود و آقای ابراهیمی با ایجاد زاویه نسبت به هفته گذشته ، از ایران خواست نقش سازندهای در سوریه ایفا کند تا زمینه حضورش در مذاکرات آتی فراهم شود . سخنانی که بلافاصله با واکنش مستقیم آقایان لاروف و اخضر ابراهیمی روبرو شد و همه را متعجب کرد چرا که با توجه به فضای ابجاد شده میان تهران - واشنگتن، انتظار سخنان متفاوتتری از آقای کری میرفت. این دو (لاوروف و ابرهیمی) در واکنشی مستقیم به سخنان وزیر خارجه آمریکا از نقش مهم و سازنده ایران در موضوع سوریه حمایت و خواستار حضور تهران درنشست آتی ژنو شدند.
گفتههای متفاوت آقای کری البته تنها موضوع تعجببرانگیز مصاحبه روز گذشته نبود. سخنان جالب لاروف نیز توجه زیادی را به خود جلب کرد، آنجا که وی ضمن تاکید بر نقش ایران در حل بحران سوریه آنچه را "ضرورت شنیدن صدای تهران" (و نه صدای دولت آقای اسد) خواند با اهمیت توصیف کرد و گفت این صدا باید شنیده شود. لاروف با اشاره به اهمیت حضور ایران در نشست ژنو، عربستان را نیز دارای اهمیتی مشابه دانست و خواستار حضور فعال ریاض در تحولات پیش رو شد.
:: موضوعات مرتبط:
سیاسی ,
بین الملل ,
,
:: برچسبها:
کنفرانس ژنو 2 ,
حضور یا عدم حضور ایران؟ ,
نوشته شده در 24 / 10 / 1392
بازدید : 1262
نویسنده : کامران وزیری
|
|
نخستوزیر عراق با متهم کردن عربستان به حمایت از گروههای تروریستی در سوریه، تاکید کرد: تعیین آینده اسد به نظر مردم و آرای آنها بستگی دارد.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، نوری مالکی، نخستوزیرعراق در مصاحبه با خبرگزاری رویترز اعلام کرد: دو سال پس از خروج نیروهای آمریکایی از عراق، شبهنظامیان موسوم به "شورای بیداری" باید برای مقابله با القاعده که خطر و تهدیدی بزرگ برای عراق محسوب میشوند، بار دیگر سلاح به دست بگیرند و وارد صحنه شوند.
وی گفت: اعضای قبایل عراقی و شورای بیداری زمانی که نیروهای آمریکایی نتوانستند در سال 2006 و 2007 با القاعده مقابله کنند به نیروهای خارجی پیوستند و در حال حاضر هر فردی از قبایل سنی عراق که در کنار ارتش به مقابله با القاعده بپردازد عضو شبهنظامیان شورای بیداری محسوب میشود و به طور منظم اجرت دریافت خواهد کرد و از سوی دولت بغداد نیروی امنیتی تلقی خواهد شد و از تمامی منافع و مزایای یک عضو نیروی امنیتی عراق برخوردار میشود.
در حالی که القاعده در شهرهای فلوجه و رمادی درگیریهای شدیدی را ایجاد کرده است. شانس المالکی برای به دست گرفتن قدرت برای سومین بار پس از انتخابات پارلمانی در ماه آوریل سال جاری میلادی بستگی به تواناییاش در مقابله با القاعده و برقراری ثبات و امنیت در عراق دارد.
مالکی در ادامه مصاحبه خود با خبرگزاری رویترز گفت: هیچ محدودیتی برای به خدمت گرفتن، مسلح کردن و تجهیز شبهنظامیان "شورای بیداری" وجود ندارد و میزان دستمزد این افراد نسبت به چند ماه گذشته به 500 هزار دینار (معادل 430 دلار) افزایش مییابد. البته میزان دستمزد شبهنظامیان قبایل سنی عراق مشکل نیست چرا که هزینههای آنها خارج از بودجه دولتی تامین میشود.
:: موضوعات مرتبط:
سیاسی ,
بین الملل ,
,
:: برچسبها:
عراق ,
دومین مقصد القاعده !؟ ,
|
|
|