|
|
نوشته شده در 11 / 10 / 1392
بازدید : 1247
نویسنده : کامران وزیری
|
|
خبرگزاری رسا ـ حضرت آیتالله علوی گرگانی بر ضرورت وحدت و همدلی در جامعه تأکید کرد و گفت: اختلاف و دوری از یکدیگر هیچ حاصلی برای کشور ندارد و تنها دشمنان ما را خوشحال میکند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حضرت آیتالله سید محمدعلی علوی گرگانی استاد برجسته درس خارج حوزه علمیه قم بر ضرورت استفاده از نعمتهای الهی تأکید کرد و گفت: انسان باید از همه نعمتهای الهی برای عمل به وظایف خود استفاده کند.
وی با بیان اینکه انسان باید شکرگذار نعمتهای الهی باشد، افزود: باید از روزی که خدا در اختیار ما قرار داده به بهترین نحو استفاده و با اطاعت از فرامین الهی موجبات رضایت خدا را فراهم کنیم.
استاد برجسته درس خارج حوزه علمیه قم با اشاره به وظایف انسان در برابر نعمتهای الهی، گفت: خداوند در برابر این همه نعمتی که در اختیار بشر قرار داده تنها عمل به واجبات و ترک محرمات را از او خواسته است.
حضرت آیتالله علوی گرگانی بیکاری را یکی از معضلات جامعه دانست و اظهار کرد: متأسفانه بر اساس آمار شمار بیکاران کشور 5 میلیون نفر است.
وی با بیان اینکه در جامعه نباید بیکار وجود داشته باشد، ابراز کرد: یکی از راههای مقابله با بیکاری اعطای وام و تسهیلات به جوانان است.
استاد برجسته درس خارج حوزه علمیه قم در ادامه بر ضرورت اطاعت و پیروی از ائمه اطهار(ع) تأکید کرد و گفت: اگر به فرامین اهل بیت(ع) عمل شود سعادت و خوشبختی در جامعه فراگیر میشود.
حضرت آیتالله علوی گرگانی اطاعت از رهبری را موجب سعادت کشور دانست و اظهار کرد: وحدت، همدلی و تعاون در جامعه سبب موفقیت و عبور از مشکلات میشود.
وی بر ضرورت وحدت و همدلی در جامعه تأکید کرد و گفت: اختلاف و دوری از یکدیگر هیچ حاصلی برای کشور ندارد و تنها دشمنان ما را خوشحال میکند
:: موضوعات مرتبط:
فرهنگی و اجتماعی ,
مذهبی ,
,
:: برچسبها:
ایت ا ,
,
,
علوی گرگانی ,
اهمیت وحدت درجامعه ,
اطاعت از ولی فقیه ,
نوشته شده در 11 / 10 / 1392
بازدید : 1485
نویسنده : کامران وزیری
|
|
تصویر زیر، آرامگاه پوریای ولی - پهلوان نامدار ایرانی - را در شهرستان خوی در شرایطی بسیار نامناسب نشان میدهد.
به گزارش ایسنا، پهلوان محمود خوارزمی معروف به پوریای ولی، در میان ورزشکاران ایران نمونهای از اخلاق، پایمردی و جوانمردی است.
سال دقیق ولادت او و مدت عمرش معلوم نیست اما در کتابهای مختلف مرگ او را سال ۷۲۲ ه.ق ذکر کردهاند و احتمالا در سال ۶۵۳ ه.ق نیز متولد شده است.
پوریای ولی ظاهرا شاعر نیز بوده و علاوه بر رباعیاتی که از وی باقی مانده، برخی معتقدند مثنوی کنزالحقایق نیز متعلق به اوست که در سال ۷۰۳ ه.ق سروده شده است.
تصویر زیر را فرهنگنیوز منتشر کرده است.
![](http://media.isna.ir/content/468095_155.jpg/4)
:: موضوعات مرتبط:
فرهنگی و اجتماعی ,
ورزشی ,
تاریخی ,
,
:: برچسبها:
پوریای ولی ,
اسطوره پهلوانی ایران زمین ,
نوشته شده در 9 / 10 / 1392
بازدید : 1417
نویسنده : کامران وزیری
|
|
در روز ۶ دی ۱۳۱۳ شمسی دولت ایران طی اعلامیهای رسمی از کشورهای خارجی خواست در مکاتبات رسمی خود از واژههای پرشیا، پرس و پرسه به جای واژه ایران استفاده نکنند.
تاریخ ایرانی می نویسد: تا اوایل قرن بیستم، مردم جهان کشور ما را با عنوان رسمی پارس یا پرشین میشناختند، اما در دوران سلطنت رضاشاه که بحث رجعت به ایران باستان و تاکید بر ایران پیش از اسلام قوت گرفته بود، حلقهای از روشنفکران باستانگرا مانند سعید نفیسی، محمدعلی فروغی و سیدحسن تقیزاده در حکومت پهلوی اول با حمایت مستقیم رضاشاه گردهم آمدند که به این منظور اقداماتی را انجام دادند.
سعید نفیسی از مشاوران نزدیک رضاشاه به وی پیشنهاد کرد نام کشور رسما به «ایران» تغییر یابد. این پیشنهاد در دی ماه ۱۳۱۳ شمسی رنگ واقعیت به خود گرفت. این تصمیم بعد از ۷۶ سال هنوز هم محل مناقشه است. مخالفان این تغییر معتقدند که ایران نمیتواند آن بار معنایی، فرهنگی و تمدنیای را که در اصطلاح «پرشیا» نهفته است و غیر ایرانیان از دیرباز با آن آشنایی دارند، منتقل کند. گروهی معتقدند که رضاشاه فقط به دلیل سیاسی برای تثبیت حکومت اقتدارگرایانه خود چنین تصمیمی گرفته است. این دسته از تحلیلگران میگویند اصل اقدام را باید متوجه جمعی از نخبگان فرهنگی و سیاسی آن دوره از جمله افراد ذکر شده دانست که در اقتدار حکومت رضاخانی منافع خاص خود را نیز جستجو میکردند.
رضاشاه آنقدر به نفیسی اعتماد داشت که وی را مسئول تحصیل و تربیت ولیعهدش (محمدرضا) در دوران تحصیل سوئیس کرد که خاطرات حسین فردوست (دوست و همراه محمدرضا در سوئیس) به خوبی آن را روایت کرده است.
![](http://multimedia.webzine.mehrnews.com/Original/1392/10/07/IMG13492632.jpg)
سعید نفیسی در تاریخ 10 دی ماه 1313 در روزنامه اطلاعات یادداشتی نوشت و دلایل و توجیه تاریخی و فرهنگی این انتخاب را با عموم مردم در میان گذاشت. عنوان این یادداشت «از این پس همه باید کشور ما را بنام ایران بشناسند» بود:
«کسانی که روزنامههای هفته گذشته را خواندهاند شاید خبر بسیار مهمی را که انتشار یافته بود با کمال سادگی برگزار کرده باشند، خبر این بود که دولت ما به تمام دول بیگانه اخطار کرده است که از این پس در زبانهای اروپایی نام مملکت ما را باید «ایران» بنویسند.
در میان اروپائیان این کلمه ایران تنها اصطلاح جغرافیایی شده بود و در کتابهای جغرافیا دشت وسیعی را که شامل ایران و افغانستان و بلوچستان امروز باشد فلات ایران مینامیدند و مملکت ما را به زبان فرانسه «پرس» و به انگلیسی «پرشیا» و به آلمانی «پرزین» و به ایتالیایی «پرسیا» و به روسی «پرسی» میگفتند و در سایر زبانهای اروپایی کلماتی نظیر این چهار کلمه معمول بود.
:: موضوعات مرتبط:
فرهنگی و اجتماعی ,
تاریخی ,
,
:: برچسبها:
ادبیات کهن ,
پرشیا ,
پارس ,
ایران!!! ,
نوشته شده در 4 / 10 / 1392
بازدید : 1391
نویسنده : کامران وزیری
|
|
سوم دی ماه 1297 اولین شناسنامه ایرانی صادر شد. شناسنامه ای که صاحب آن دختری به نام فاطمه بود و صاحب شماره شناسنامه یک شد تا این روز برای همیشه روز ثبت احوال در ایران نام بگیرد.
مجله مهر: تا کمتر از 100 سال قبل نه خبری از سجل و شناسنامه بود، نه سازمانی که تولد و مرگ و ازدواج و طلاق را ثبت کند. به جای آن، روحانیون، ریش سفیدان محله یا بزرگان قوم بودند که تا قبل از رواج شناسنامه به سبک اروپایی ها، وقایع تولد را در کتاب های مقدس ثبت می کردند.
اما با توسعه شهرها و روستاها و افزایش جمعیت کشور نیاز به سازمان و تشکیلاتی برای ثبت وقایع حیاتی در دولت وقت احساس شد و به تدریج فکر تشکیل سازمان متولی ثبت ولادت و وفات و حتی صدور شناسنامه برای اتباع کشور قوت گرفت. به طوری که ابتدا سندی با 41 ماده در سال 1297 هجری شمسی به تصویب هیات وزیران رسید و ادارهای به نام سجل احوال در وزارت داخله (کشور) وقت به وجود آمد؛ بعد از تشکیل این اداره اولین شناسنامه به شماره 1 در بخش 2 تهران در تاریخ 3دی ماه 1297 هجری شمسی به نام فاطمه ایرانی صادر شد.
![](http://multimedia.webzine.mehrnews.com/Original/1392/10/03/IMG11234527.jpg)
![](http://multimedia.webzine.mehrnews.com/Original/1392/10/03/IMG11234733.jpg)
نمونه چند شناسنامه قدیمی
:: موضوعات مرتبط:
فرهنگی و اجتماعی ,
,
:: برچسبها:
اصالت ,
هویت ,
سجل قدیم ,
شناسنامه جدید ,
نوشته شده در 2 / 10 / 1392
بازدید : 1307
نویسنده : کامران وزیری
|
|
نصب بیلبوردهای «با یک گل بهار نمی شه» از همان روزهای ابتدایی نظرات متفاوتی را در پی داشت. بیلبوردهایی که با هدف ترویج فرزند آوری و تشویق خانواه های ایرانی به بچه دار شدن و داشتن بچه هایی بیشتر طراحی و در نقطه های مختلف نصب شد. اما نوع طراحی و به خصوص نبود مادر خانواده در یکی از آنها، باعث واکنش های زیادی شد.
مجله مهر: کسانی که دهه 70 شمسی را به یاد دارند، تابلو های فرزند کمتر، زندگی بهتر را هم یادشان می آید. آن زمان هدف کاهش جمعیت بود و حالا افزایش جمعیت. بعد از هشدارهایی که درباره کاهش نرخ رشد و پیر شدن تدریجی جمعیت داده شد، نصب این بیلبوردها یکی از کارهای تبلیغی بود که برای فرهنگسازی انجام شد.
یک روز پس از نصب بیلبوردها، کاریکاتورها و طرح های زیادی در انتقاد به آن منتشر شد که بسیاری از آنها نبود مادر خانواده در کادر این طرح را نشانه گرفته بود. حالا احسان محمدحسنی مدیرعامل مؤسسه فرهنگی- رسانهای اوج، که طراح این بیلبوردها بوده اند، به این انتقادها پاسخ داده و در گفت و گویی با خبرگزاری فارس اعلام کرده که یکی از دلایل عدم حضور مادر در طرح نقد تکفرزندی، جلوگیری از انتقادهای دیگری مبنی بر ترویج دوچرخهسواری بانوان بوده است.
او گفته است: «انجمن طراحان گرافیک انقلاب اسلامی دو طرح مختلف را با مضمون افزایش جمعیت طراحی کرده است که یکی از آنها خانوادهای شاد را سوار بر دوچرخه به تصویر کشیده است. دیگری خانوادهای است که سوار بر قایق هستند در طرح اول به دلیل آن که حضور مادر خانواده سوار بر دوچرخه ممکن بود با انتقادات دیگری از جمله ترویج دوچرخه سواری بانوان همراه باشد، بنابراین مادر خانواده در این طرح دیده نمیشود ولی درباره تعداد بچهها و جنسیت آنها هیچ تعمدی وجود نداشته و قطعاً هنرمندان در طرحهای بعدی خود با دقت و هوشمندی بیشتری آثارشان را ارائه خواهند کرد. در طرح دیگر که خانوادهای سوار بر قایق هستند،هم مادر و هم دختر خانواده حضور دارند و این انتقادات را نسبت به بیتوجهی به حضور مادر و دختر در یک خانواده ایرانی رد میکند.»
![](http://cdn.tabnak.ir/files/fa/news/1392/10/1/323826_567.jpg)
![](http://rajanews.com/Files_Upload/105836.jpg)
او البته به این توضیح بسنده نکرده و خطاب به منتقدان این طرحها گفته است: «مادری که پنج فرزند به دنیا آورده، در خانه در حال استراحت و آمادگی برای به دنیا آوردن فرزند ششم خود است!»
:: موضوعات مرتبط:
فرهنگی و اجتماعی ,
,
:: برچسبها:
رشدجمعیت ,
مولفه قدرت ,
نوشته شده در 30 / 9 / 1392
بازدید : 1313
نویسنده : کامران وزیری
|
|
فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران با خودروی پیکان در اختتامیه مسابقات قرآنی ارتش حاضر شد.
به گزارش سرویس فضای مجازی خبرگزاری فارس، سرلشکر عطاءالله صالحی فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران با خودروی پیکان در اختتامیه مسابقات قرآنی ارتش حاضر شد.
![](http://media.farsnews.com/media/Uploaded/Files/Images/1392/09/30/13920930000092_PhotoL.jpg)
:: موضوعات مرتبط:
فرهنگی و اجتماعی ,
نظامی ,
,
:: برچسبها:
ارتش مقتدر ,
فرماندهان ولایی ,
نوشته شده در 24 / 9 / 1392
بازدید : 1436
نویسنده : کامران وزیری
|
|
وزیر امور اقتصادی و دارایی: هم اکنون 3 میلیون نفر رسماً بیکارند!
:: موضوعات مرتبط:
فرهنگی و اجتماعی ,
کاریکاتور ,
اقتصادی ,
,
:: برچسبها:
مشکل اصلی جامعه امروز ,
بیکاری ,
گرانی ,
بدبختی ,
خجالت ,
فلاکت و ,
,
,
,
دیگه چی می خوای برات بگم ,
,
نوشته شده در 24 / 9 / 1392
بازدید : 1503
نویسنده : کامران وزیری
|
|
دکتر مصدق در وصیتنامهاش ضمن توصیههایی به بازماندگان و تعیین محل دفن خود، برخی مسائل مالیاش را نیز مورد اشاره قرار داده است.
به گزارش ایسنا به نقل از نامهنیوز، متن کامل وصیتنامه دکتر محمد مصدق به شرح زیر است:
«1- وصیت میکنم که فقط فرزندان و خویشان نزدیکم از جنازه من تشییع کنند و مرا در محلی که شهدای ۳۰ تیر مدفونند، دفن نمایند.
2- بدون سند رسمی یا نوشته به خط و امضای خود به کسی مدیون نیستم.
3- نظر به اینکه طبق اسناد رسمی ثبتشده در دفتر اسناد رسمی شماره ۳۹ تهران، منافع دو سال از خانهها و مستغلاتی که به فرزندان خود بخشیدهام پس از مرگ تعلق به اینجانب دارد به شرح ذیل:
الف - منافع خانه واقع در کوچه ازهری ملک خانم ضیاء اشرف بیات مصدق سند شماره ۴۲۱۵۶ (۲۹ اسفند ۱۳۲۹)
ب - منافع چهاردانگ از خانههایی که در آن سکونت داشتم، ملک آقای مهندس احمد مصدق، سند شماره ۴۲۱۵۷ (۲۹ اسفند ۱۳۲۹)
ج - منافع خانه مسکونی همسر عزیزم، ملک آقای دکتر غلامحسین مصدق سند شماره ۴۲۱۵۸ (۲۹ اسفند ۱۳۲۹) حقالارض عمارت دو اشکوبه و دو گاراژ، ملک دکتر غلامحسین مصدق، سند شماره ۴۲۱۵۹ (۲۹ اسفند ۱۳۲۹) که در سال به یکصد و بیست هزار ریال (دوازده هزار و تومان قطع شده)
د - مستغلات واقع در خیابان ناصرخسرو، ملکبانو منصوره متیندفتری، سند شماره ۴۲۱۶۰ (۲۹ اسفند ۱۳۲۹) از بابت منافع سال اول مبلغی که در صورت جداگانه به خط اینجانب تنظیم شده به اشخاص مفصله در آن صورت بپردازند و هر چه باقیماند، برای نماز و روزه و حج اینجانب به کار برند و از عواید سال دوم قطعه زمینی که برای باشگاه دانشجویان دانشگاه تهران مناسب باشد، با نظر نماینده آقایان مزبور خریداری شود و چنانچه آقایان دانشجویان قطعه زمینی در اختیار داشته باشند، مبلغ مزبور را به نماینده یا نمایندگان قانونی آقایان دانشجویان تحویل دهند که آنها خود مبلغ مزبور را صرف تعمیر ساختمان جدید آن بنمایند.
چنانچه وصیتنامه دیگری از نوشتجات غارت شده یا در خانه نزد دیگران است از درجه اعتبار ساقط است.
احمدآباد، ۲۰ آذرماه هزار و سیصد و چهل و چهار هجری شمسی
دکتر محمد مصدق
* در 14 اسفند 1344 که دفترچه یومیه نوشتجات خود را دیدم ملاحظه شد که طبق سند رسمی تنظیمی در دفتر اسناد رسمی شماره 39 منافع خانه واقع در کوچه ازهری را به خانم ضیاء اشرف بیات مصدق بخشیدهام و طبق نوشته مورخ 3 تیرماه 1338 به آقای مجید بیات وکالت دادهام دفتر اسناد رسمی را امضا نماید بنابراین پرداخت وجه دو سال بعد از حیاتم مربوط به میل و استطاعتی است که خانم ضیاء اشرف داشته باشد. به طور خلاصه میتواند تمام یا قسمتی و یا هیچ پرداخت نکند.
![](http://media.isna.ir/content/Document1065_1.jpg/4)
:: موضوعات مرتبط:
فرهنگی و اجتماعی ,
تاریخی ,
,
:: برچسبها:
دکتر مصدق ,
پرچمدار عدالت طلبی ,
نوشته شده در 16 / 9 / 1392
بازدید : 1282
نویسنده : کامران وزیری
|
|
نوشته شده در 14 / 9 / 1392
بازدید : 1762
نویسنده : کامران وزیری
|
|
![]()
تبهکاران برای کلاهبرداریها یا سرقتهای بزرگ، دیگر ناگزیر نیستند با حفرتونلهای زیرزمینی و از کارانداختن آژیرهای خطر وارد بانکها شوند و برای گشودن گاوصندوقهای ثروتمندان، از هفتخوان رمز و راز چشمهای الکترونیک بگذرند یا احتمالاً با خطر رگبارهای گلولههای محافظان مسلح روبهرو شوند.امروز به جای اینگونه سرقتهای کلاسیک، نقابداران دنیای مجازی با فشردن کلیدهای کیبورد کامپیوترها از راه دور گاوصندوقهای مجازی را در هر نقطه از جهان میگشایند و میلیاردها دلار از حسابی به حساب دیگر انتقال میدهند.
به گزارش روزنامه ایران با پیشرفت تکنولوژی و فناوریهای جدید هر چند کار مجرمان و کلاهبرداران نیز سختتر شده اما با این حال آنها همچون گذشته در پی راهکارهایی هستند تا بتوانند به آسانی دست به کلاهبرداریهای بزرگ بزنند و ثروتهای کلانی را جابهجا کنند.شیوههایی که کلاهبرداران برای سرقت در دنیای مجازی بهکار میبرند بسیار گستردهتر و پرتنوع است و روز به روز نیز به این راهکارها افزوده میشود و هستند افراد سادهدلی که همچنان در سراسر جهان فریب این کلاهبرداران را میخورند و بخشی از دارایی خود را در این راه از دست میدهند.آمار پلیس بینالملل و کارشناسان اینترنتی حاکی است در میان هزاران شیوه موجود، در سرقتها و کلاهبرداریهای دنیای مجازی 10 شیوه به شکل جدیتر و گستردهتر از سوی کلاهبرداران مورد استفاده قرار میگیرد.
کمکهای خیرخواهانه!
یکی از شیوههای کلاهبرداری درخواست کمک از کشورهای فقیری همچون نیجریه است که درخواست کمک مالی برای مردم نیازمند دارند و طی ایمیلهای مختلفی به کاربران اینترنتی از آنها تقاضای واریز مبلغی به یک حساب بانکی دارند و گاهی هم از افراد خیرخواه درخواست میکنند هزینه ساخت یک کلیسا یا خانههایی برای مستمندان را برعهده بگیرند.
این نوع کلاهبرداران کاربرهای خود را بیشتر در خارج از کشورشان انتخاب میکنند.
زندگی رؤیایی
در نوع دیگر کلاهبرداری، سارقان اینترنتی شما را به داشتن خانهای رویایی یا رسیدن به تعطیلات افسانهای و اتومبیل ترغیب میکنند و در ایمیلشان شرایطی را مطرح میکنند که شما را وسوسه کنند تا مبلغ گزافی به افرادی که نمیشناسید پرداخت کنید.
:: موضوعات مرتبط:
فرهنگی و اجتماعی ,
امنیتی ,
,
:: برچسبها:
اینترنت ,
هکرها ,
کلاهبرداری اینترنتی ,
|
|
|