|
|
|
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از المنار، سید «مجید المشعل» رئیس مجلس علمای بحرین در سخنانی در برابر منزل شیخ «عیسی قاسم» رهبر شیعیان این کشور تاکید کرد که مردم بحرین ظلم آل خلیفه را نمی پذیرند.
بر اساس این گزارش مجید المشعل در سخنانی در این راستا اظهار داشت: مردم حاضر در برابر منزل شیخ عیسی به دنبال فتنه، برخورد و مقابله نیستند اما ظلم و حمله به مقدسات و رهبرانشان را نیز نمی پذیرند.
وی در ادامه سخنان خود تصریح کرد: مردم در برابر تهدید تسلیم نمی شوند و باید به شیوه های دیگری با مردم رفتار شود. شیعه که بزرگترین گروه در کشور است، از سال های گذشته تاکنون همواره مورد هجمه بوده است. در همین راستا نهادهای دینی و فرهنگی و سیاسی بسته شدند و علمایی همچون علامه «محمد صنقور» امام جمعه عالی بحرین تحت پیگرد قرار گرفتند.
رئیس مجلس علمای بحرین افزود: آل خلیفه با مردم رفتاری دشمنانه دارد و این موضوع از مقابله آنها با حرکت مسالمت آمیز مردم از طریق وسایل مختلف مشخص است. سخنرانی دینی در خدمت دین و مصالح اسلامی و ملی است اما آل خلیفه می خواهد ابزار سخنرانی در خدمت منافع آنها باشد و دائما طبق خواسته های آنها به کار گرفته شود. این در حالی است که چنین چیزی به هیچ وجه امکان پذیر نیست و عالمان صادق، ابزاری برای آل خلیفه نمی شوند.
وی در پایان تاکید کرد: حمله به شیخ عیسی اعلام جنگ علیه شیعیان است و آل خلیفه از این طریق در صدد ثبات و امنیت کشور نیست. آنها دروغ می گویند و روش های سرکوب، ظلم، تحقیر و ذلیل کردن روش های مناسبی برای تعامل با مردم نیست. آل خلیفه باید رفتار خود را با مردم ریشه دار بحرین اصلاح کند. زیرا این مردم که دارای غیرت اسلامی بالایی هستند، از حقوق، ارزش ها و رهبران خود دست نمی کشند و برای ایثار و جان فشانی در این راه آماده هستند
|
|
|
|
خبرگزاری مهر- گروه بین الملل: در روزهای اخیر شاهد عقب نشینی هایی در مواضع رهبران حزب حاکم ترکیه در قبال روسیه، رژیم اسرائیل و مصر هستیم که در دو مورد اول «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهور ترکیه با عقب نشینی از مواضع قبلی خود در سال ها و ماه های اخیر اقدام به عادی سازی روابط با مسکو و تل آویو کرد. همزمان با این عادی سازی روابط خبرهایی مبنی بر تلاش حزب حاکم ترکیه برای نزدیک شدن به دولت مصر منتشر می شوند!
تحرکات اخیر در سیاست خارجی ترکیه از دو منظر قابل تحلیل است که در ادامه به آن پرداخته شده است.
نگاه خوش بینانه
دخالت سال های گذشته ترکیه در سوریه نه تنها هیچگونه سودی برای این کشور نداشته بلکه موجبات انزوای منطقه ای و جهانی آنکارا را فراهم کرده است.
در قدرت باقی ماندن «بشار اسد» در سوریه بعد از گذشت ۵ سال از درگیری های سوریه برخلاف وعده های «احمد داود اوغلو» نخست وزیر ترکیه که وعده سقوط اسد ظرف چند ماه را داده بود و همچنین قدرت گرفتن کردها در شمال سوریه در نزدیکی مرزهای ترکیه که به منزله کابوسی برای آنکارا است، افزایش تنش ها و درگیری های داخلی با گروه تروریستی «پ ک ک»، مشکلات اقتصادی ناشی از تحریم های روسیه در پی ساقط شدن جنگنده مسکو توسط ترکیه همگی حکایت از شکست سیاست های آنکارا در قبال تحولات سوریه و منطقه دارد.
|
|
|
|
با فرارسیدن چهاردهم تیرماه، سی و چهار سال از اقدام تروریستی مزدوران رژیم صهیونیستی در ربودن چهار دیپلمات جمهوری اسلامی ایران (سید محسن موسوی، احمد متوسلیان، تقی رستگار مقدم و کاظم اخوان) در خاک لبنان میگذرد در حالی که ملت ایران و خانوادههای گرامی آنان همچنان چشم به راه بازگشت آنها به میهن اسلامی هستند.
به گزارش ایسنا، وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران ضمن قدردانی از تلاشهای صورت گرفته در سالهای گذشته از سوی دولت لبنان و برخی نهادهای مسئول بین المللی در پیگیری موضوع از جمله نامه مورخ 13 سپتامبر 2008 دولت لبنان به دبیرکل وقت سازمان ملل در تایید ربوده شدن آنان در خاک لبنان، بار دیگر بر شرایط اشغال لبنان توسط رژیم صهیونیستی در آن زمان و نقش و مسئولیت حقوقی آن رژیم در این رابطه تاکید نموده و با توجه به شواهد و قرائن موجود مبنی بر ربایش این افراد توسط مزدوران رژیم صهیونیستی و انتقال آنان به داخل سرزمینهای اشغالی، از دبیرکل سازمان ملل، صلیب سرخ جهانی و دیگر نهادهای حقوق بشری میخواهد تا به وظیفه قانونی خود در این راستا عمل نموده و با اعمال فشار به رژیم صهیونیستی زمینه آزادی این عزیزان را فراهم سازند.
وزارت امور خارجه امیدوار است به زودی شاهد آزادی همه اسراء و زندانیان دربند رژیم اشغالگر قدس به ویژه چهار دیپلمات جمهوری اسلامی ایران از زندان های رژیم صهیونیستی و تعقیب و محاکمه عوامل جنایتکار صهیونیستی در این زمینه باشیم.
جمهوری اسلامی ایران مجددا پیشنهاد قبلی خود مبنی بر تشکیل یک کمیته حقیقت یاب بین المللی برای روشن شدن ابعاد این حادثه را مورد تاکید قرار میدهد.
|
|
رئیس شورای عالی امنیت ملی از بررسی احتمال ترور بیولوژیک مرحوم علی دادمان در دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی خبر داد.
به گزارش ایسنا، علی شمخانی در حاشیه مراسم ترحیم مرحوم علی دادمان در جمع خبرنگاران درباره احتمال ترور بیولوژیک آن مرحوم اظهار کرد: این مسئله در دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی بررسی خواهد شد. بنده دستور بررسی این موضوع را ابلاغ کردم تا ابعاد آن مشخص شود. چون درباره افراد دیگری هم این موضوع مطرح شده بود.
وی ادامه داد: از دیروز کلید بررسی این موضوع زده شده است و اگر اثبات شود که چنین مسئلهای وجود دارد باید دید عامل این کار کدام دولت است. چون طبیعتاً ابعاد حقوقی فراوانی دارد که باید دنبال شود و ما آن را دنبال خواهیم کرد.
شمخانی همچنین درباره تشکیل هیئت نظارت بر برجام گفت: جلسات این هیئت تشکیل میشود و هفته گذشته نیز جلسه این هیئت برگزار شد. از زمان شکلگیری تا کنون چهار جلسه داشتهایم تا گشایشها و چالشهای برجام را بررسی کنیم.
وی افزود: مسائل مالی و گشایشها در ابعاد مختلف پولی، بانکی، سرمایهگذاری خارجی، حمل و نقل و چالشهای ناشی از متن برجام و تفسیر غلط آمریکا و به اصطلاح چالشهای درون و برون برجام در جلسات این هیئت بررسی میشود که بحث دوم آن در دستور کار جلسه بعدی قرار دارد.
رئیس شورای امنیت ملی همچنین درباره نتایج سفر خود به مسکو یادآور شد: در این سفر مسائل سیاسی، امنیتی و دفاعی در ارتباط با سوریه را بررسی کردیم و این سفر در ادامه سفر وزیر دفاع روسیه به تهران صورت گرفته است. اجلاس سه جانبهای شکل دادیم تا مسائل میدانی، سیاسی و امنیتی سوریه از نزدیک مورد کنکاش قرار بگیرد.
|
|
خبرگزاری مهر، گروه بینالملل ـ رامین حسین آبادیان: پس از حمله نظامیان رژیم صهیونیستی به کشتی مرمره در آب های بین المللی که حامل کمک های انسان دوستانه برای فلسطینیان ساکن غزه بود، آنکارا روابط خود با تل آویو را به پایین ترین سطح ممکن کاهش داد. مقامات ترکیه در آن هنگام ۳ شرط اساسی را برای ازسرگیری روابط با رژیم صهیونیستی عنوان کردند؛ ۱ـ عذرخواهی نتانیاهو. ۲ـ پرداخت غرامت به دلیل کشته شدن ۹ تبعه تُرک در حمله به کشتی. ۳ـ رفع حاصر غزه.
«رجب طیب اردوغان» رئیس جمهوری ترکیه حدود ۶ ماه پیش به صورت رسمی اعلام کرد که بهبود روابط میان آنکارا و تل آویو از اولویتهای سیاست خارجی آنکارا به شمار می رود. وی مسأله «رفع محاصره غزه» را به عنوان یکی از شروط برقراری مجدد روابط با تل آویو مطرح کرد. البته اظهارات اردوغان در خصوص لزوم عادیسازی روابط آنکارا و تلآویو در آن زمان غافلگیر کننده نبود، چرا که ترکیه که پس از حوادث سال ۲۰۱۰ روابط با تل آویو را به پایین ترین سطح ممکن تنزل داد، در آن هنگام با ارتقاء روابط به سطح کاردار موافقت کرده بود.
سرانجام پس از کش و قوسهای فراوان و پافشاری آنکارا بر لزوم تحقق هر ۳ شرط خود، سلسله مذاکرات و رایزنیهای دو طرف در کشورهای اروپایی به توافق میان آنها منجر شد. بر همین اساس، «بینعلی ایلدریم» نخست وزیر ترکیه در جریان یک نشست مطبوعاتی ضمن تأیید خبر توافق میان آنکارا و تل آویو برای عادیسازی روابط، از برخی مفاد توافقنامه میان دو طرف پرده برداشت. از سوی دیگر، «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی هم مسأله توافق دو طرف برای عادی سازی روابط را تأیید کرد.
در طول حدود ۶ سال گذشته که روابط میان ترکیه و رژیم صهیونیستی به پایینترین سطح ممکن تنزل پیدا کرد، آنچه که موجب عدم بهبود این روابط و بازگشت آن به مسیر عادی خود بود، شروط سهگانه «رجب طیب اردوغان» برای صهیونیستها بود؛ شروطی که پیشتر به آنها اشاره شد. با این وجود، هنگامی که به عقب بازمیگردیم و نگاهی به سهگانه اردوغان میاندازیم، به خوبی به عقبنشینی محض دولت آنکارا در برابر رژیم صهیونیستی پی می بریم.
پس از گذشت حدود ۶ سال از وقوع حادثه حمله به کشتی مرمره و کشته شدن ۹ فعال صلح ترکتبار، شرط اول آنکارا (عذرخواهی رسمی تل آویو) محقق نشد و تنها پس از دو سال از این حادثه «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی در تماس تلفنی با «رجب طیب اردوغان» که در آن زمان نخست وزیر بود، در این زمینه ابراز تأسف کرد.
اما شرط دوم که پرداخت غرامت به خانوادههای قربانیان حمله به کشتی مرمره بود، تا حدودی محقق شد و نخستوزیر ترکیه در جریان نشست خبری اخیر خود اعلام کرد: «اسرائیل متعهد به پرداخت ۲۰ میلیون دلار به عنوان غرامت به خانواده قربانیان حمله به کشتی مرمره شده است». این در حالی است که مهمترین شرط ترکیه یعنی شکسته شدن محاصره نوار غزه به هیچ وجه محقق نشد و همین مسأله حاکی از آن است که تمامی ادعاهای مقامات آنکارا مبنی بر حمایت از مسأله فلسطین و دفاع از منافع مسلمانان تنها یک لفّآظی در جهت بهبود بخشیدن به چهره خود در نزد افکار عمومی منطقه و جهان است؛ چهرهای که با حمایت گسترده از تروریسم به شدت به آن خدشه وارد شده است.
|
|
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری سبأ، «عبدالملک الحوثی» رهبر جنبش «أنصارالله» یمن اخیرا در خصوص آخرین تحولات این کشور به ایراد سخنرانی پرداخته است.
بر اساس این گزارش، وی در جریان این سخنرانی خطاب به متجاوزان سعودی تصریح کرد: هرچقدر که ظلم و ستم شما علیه مردم یمن بیشتر شود و توطئه های شما نیز تشدید شوند، در برابر شما خواهیم ایستاد و تسلیم نخواهیم شد.
رهبر جنبش «أنصارالله» یمن همچنین اظهار داشت: ما قادر هستیم که در برابر همه شما (اعضای ائتلاف سعودی) مقاومت کنیم.
الحوثی در ادامه اظهارات خود از مردم یمن خواست تا در برابر توطئه های متجاوزان سعودی هوشیار باشند.
وی همچنین در خصوص مذاکرات صلح کویت نیز اظهار داشت: ما در کویت هرآنچه از راهکارهای مختلف را که می توانست به برون رفت از بحران کنونی منجر شود، به طرف مقابل ارائه کردیم.
الحوثی با بیان اینکه طرف مقابل در مذاکرات کویت حاضر به پذیرش راهکارهای جریان های سیاسی یمن نشد، خطاب به سعودیها تصریح کرد: جنایت هایی که شما در یمن مرتکب می شوید و بر تداوم ارتکاب آنها اصرار می ورزید در نهایت دامن خودتان را خواهد گرفت و عواقب وخیم آن به خود شما بازخواهد گشت.
وی در پایان سخنان خود نیز یادآور شد: به همان اندازه که برای برقراری صلح آماده هستیم، به همان اندازه هم برای مقابله با متجاوزان آماده هستیم.
| |
وب : | |
پیام : | |
2+2=: | |
(Refresh) |
|